Sport

Fikk lettere panikk da innreiseforbudet kom

David Booth og andre amerikanere måtte skynde seg tilbake til USA.

Koronaviruset fikk fart på hjemreisen til Manglerud Stars amerikanske ishockeyspillere. Nå forbereder klubben seg på en usikker framtid.

Stengte grensene

I forrige uke meldte USAs president, Donald Trump at grensene inn til USA ville bli stengt. Da fikk Manglerud Stars daglige leder, Cecilie Olsen litt å henge fingrene i.

– Det ble panikk da Trump sa han skulle stenge grensene. Jeg fikk noen telefoner og meldinger hele natta, og jeg måtte bestille noen flybilletter, sier Olsen til Dagsavisen.

Hun ler litt av det hele nå.

Redningsmenn

Det tok nemlig ikke lang tid før beskjeden om at innreiseforbudet ikke skulle gjelde amerikanske borgere.

Men nå er det store spørsmålet for klubben om noen av dem kommer tilbake. Ingen vet.

Manglerud Star startet sesongen helt uten amerikanere på laget, noe som er ganske uvanlig både for MS og resten av lagene i eliteserien. Men etter hvert som Narvik seilet i fra, i kampen om å nå sluttspillet, bestemte klubben seg for å se til USA og Canada etter forsterkninger.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Utfordrende sponsormarked

Der fant de blant andre den tidligere NHL-profilen David Booth. I tillegg til Corey Elkins, Craig Puffer, Evan Weninger, Brent Moran, og Tony Bretzman. Det var nok til å sikre sluttspillplassen, men mange lurte, og lurer fremdeles på om MS faktisk hadde råd til dette gildet. Klubben har imidlertid flere ganger understreket at de har hatt dekning for signeringene, og det er fremdeles det samme budskapet, selv etter at sluttspillet ble avlyst og en del potensielle inntekter forsvant.

– Det har ikke de store økonomiske konsekvensene akkurat nå, men det er jo nå man skal signere nye sponsorer, og det er ikke så lett. Sponsormarkedet er …, sier Olsen, og lar det henge litt, før hun legger til:

– Det er vanskelig å planlegge. Det er det som er det verste nå.

Elleve spillere med kontrakt

Alle forstår at sponsormarkedet ikke er det letteste å manøvrere seg i om dagen. Det gjør det vanskelig for både Manglerud Star, og alle andre idrettslag i landet. For Olsen og MS sin del må de på en side forberede seg på en ny sesong til høsten, samtidig som de ikke aner hvordan framtiden ser ut, men foreløpig tar Olsen det ganske med ro.

 – Du lar deg ikke stresse av at du må få på plass et lag til neste sesong etter hvert?

– Akkurat nå har vi elleve spillere på kontrakt til neste sesong, og samtidig har vi kontakt med flere spillere, både nye og «gamle». Så vi er ikke superstressa. Foreløpig sitter vi stille i båten, og den neste måneden kommer til å si oss litt mer, avslutter hun.

Mer fra Dagsavisen