Sport

Fikk inspirasjon på Ekebergsletta

Dagen etter seieren over Molde ble VIF-spillerne hyllet da de gjestet Norway Cup.

Bilde 1 av 6

EKEBERG (Dagsavisen): Over høyttaleranlegget kom det en beskjed klokka 10.45: Vålerengas A-lag trener nå på hovedbanen!

Folk i alle aldre strømmet til. For VIFs spillere ble det mange autografer å skrive, mange selfies å være med på.

– Dette er bare artig. Jeg tror dette er vel så gøy for oss som for deltakerne, sa trener Kjetil Rekdal midt oppe i alt levenet.

Han har selv deltatt i Norway Cup to ganger. Én gang for barndomsklubben Fiksdal/Rekdal, én gang for Molde.

– Første gang var vel i 1982. Vi røyk ut i 32-delsfinalen. For Molde i 1987 måtte jeg gi meg etter de innledende kampene fordi jeg måtte opereres i blindtarmen. Men for en opplevelse det var. Jeg veit litt om hvordan disse ungene har det nå, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Kommentar: Slik skal det se ut på nye VIF stadion (Reidar Sollie)

Et stikk til Iversen

Kjetil Wæhler har også gode minner fra Norway Cup som spiller. Og benytter anledningen til å komme med et stikk til Steffen Iversen:

– Som juniorspiller i Lyn var jeg med på å vinne Norway Cup i 1994. En stor opplevelse. Samme året vant vi NM-finalen for juniorer – mot Rosenborg på Lerkendal. Steffen Iversen spilte for RBK. Jeg minner ham alltid om dette hver eneste gang vi møtes, sier Wæhler, som skrev autografer til ivrige unger.

Det var en lettet stemning blant VIF-spillerne etter mandagens overbevisende 3-0-seier over Molde. VIF har for første gang denne sesongen tatt poeng i tre kamper på rad og for første gang vunnet to på rad.

– Det er klart vi er lettet. Vi spilte på oss en del selvtillit i kampen mot Start, og etter at vi fikk den gode starten i kampen mot Molde, slapp vi skuldrene helt ned, og da fikk vi vist noe av toppnivået vårt, sa Christian Grindheim til Dagsavisen.

– Har du selv deltatt i Norway Cup?

– Ja, som Haugar-spiller var jeg med tre ganger. Den siste gangen røyk vi ut etter cornere (uavgjort resultat, men laget med flest cornere gikk videre). Surt der og da for en 14-åring, men opplevelsen av å være i Oslo og få delta i Norway Cup overgikk det. Gode minner, sier VIF-kapteinen.

Offensiv Moa

Det kanskje mest populære autograf-målet var Moa. VIF-spissen tok seg også god tid, og skrev og skrev innimellom alle bildene han ble med på.

– Jeg kjenner at laget virkelig er på gang nå. Jeg selv også. Jeg nærmer meg toppformen nå, sier Moa til Dagsavisen.

– Kan du garantere flere scoringer framover, da?

– Det kan jeg, såfremt jeg holder meg skadefri, avsluttet en offensiv VIF-spiss, som scoret åpningsmålet mot Molde.

Les også: Norway Cup-trener pågrepet for seksuelt krenkende atferd

Rekdal-stikk

Kjetil Rekdal så ut til å storkose seg på Ekebergfeltet. Han har stått midt i sentrum i den tøffe tida klubben har vært – og fremdeles er – i, og avsluttet samtalen med oss med å si:

– Nå håper jeg vi fikk slått i hjel gnålet fra enkelte om at vi ikke har noen plan i spillet vårt. Den første halvtimen mot Molde bør kunne tale for seg.

Mer fra Dagsavisen