Sport

Fikk illebefinnende i tynnlufta

Lyns langrennsløper Hans Christer Holund fikk problemer med pusten under trening og ble fraktet til sykehus i helikopter i Val Senales torsdag.

Av Magnus Aabech

Holund er for tiden på høydesamling i Val Senales med resten av allroundlandslaget. Han fikk et illebefinnende på isbreen og ble sendt til et sykehus i Østerrike.

– Jeg føler meg meget bra og har blitt godt tatt vare på av alle her på sykehuset i Zams, sier Holund via landslagstrener Trond Nystad i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Han fikk pusteproblemer og smerter i brystet. Fordi dette skjedde oppe på 2900 meter valgte man å ta ham ut med helikopter for å få utredet hva som hadde skjedd med ham av en lege. Han er blitt grundig undersøkt, opplyser landslagslege Fredrik Bendiksen til NTB.

Bendiksen var ikke selv til stede i Val Senales torsdag. Han er landslagssjef for kvinnene, og han var med på første del av høydesamlingen til landslagsløperne.

– Alle svar på prøvene som er gjennomført på sykehuset, er tilfredsstillende. Det er foreløpig ikke noe klart svar på hva som har forårsaket dette, men intet tyder på at det er noe alvorlig. Det er ingenting som taler for at han ikke reiser hjem sammen med de andre fredag, sier Bendiksen.

Holund er nykommer på landslaget denne sesongen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen