Fikk annullert utligning på overtid

(Jerv - Mjøndalen 2-1). Vegard Hansen var sint, Mjøndalen-spillerne var frustrerte etter at de skapte store sjanser på overtid. Men nå er sesongen over, mens Jerv skal møte Kongsvinger i neste runde om opprykk til

Bilde 1 av 2

Av Espen Hartvig

Jerv holdt unna for Mjøndalen og kan drømme videre om spill i fotballens eliteserie. Det endte 2-1 etter lørdagens 45 minutter der Tonny Brochmann ble den største helten.

– Det føles helt fantastisk å stå her. Det var merkelig å spille bare en omgang, men vi ga alt, sa Brochmann til TV 2.

Nå venter cupfinalist Kongsvinger hjemme i neste runde lørdag neste uke. Jerv spilte i 3. divisjon så sent som i 2013.

Lagene gjennomførte bare resten av kampen som ble avbrutt på 1-0 til Jerv for to uker siden. Da var baneforholdene helt håpløse.

Lørdag fikk spillerne langt bedre underlag. Mjøndalen kontret inn 1-1-målet.

Det kom etter at elendig Jerv-forsvarsspill åpnet for Magnus Sylling Olsens scoring, hans første denne sesongen.

Tabbe

Det var et flott skudd, men Michael Ogungbaro må ta skylden etter at han bommet helt på ballen i momentet kort før.

Ikke lenge etter scoret Jerv ved Brochmann. Dansken bredsidet kontrollert inn et skudd fra 15-16 meter.

Mjøndalen pøste på med folk i angrep den siste halvtimen uten at det ga uttelling.

Gjestene hadde en kjempesjanse etter snaut 90 minutter. Mjøndalen hadde også en ball i mål etter det da keeperen Sosha Makani headet ballen inn. Men det ble avblåst for frispark etter dytting.

15 sekunder før slutt kunne Mjøndalen også  ha utlignet, men Jerv-keeper Øyvind Knutsen reddet med hodet.

Det skapte høy temperatur i sluttminuttene og Mjøndalen-spillerne var kritisk til flere dommeravgjørelser.

Tøft

Dette sa Jerv-trener Arne Sandstø da Brochmann ble hentet inn. – Vi får inn en driblesterk, kreativ og kvikk spiller. En fotballspiller med stor F. Han er meget god på små flater og en spiller vi vil høste mye godt ut av om vi klarer å holde ham godt involvert i spillet vårt. Dette er en spiller jeg har sett over flere år og vet hvilke kvaliteter han har.

Motstander for Jerv i neste kvalrunde er cupfinalist Kongsvinger. Vinneren av det oppgjøret møter så Stabæk i dobbeltkamp om den siste ledige plassen i eliteserien.

Det skjer først et lite stykke ut i desember. (NTB)

Kvalifisering til eliteserien fotball menn lørdag, 1. runde:

Jerv – Mjøndalen 2-1 (1-0)

1100 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Haugstad (9), 1-1 Magnus Sylling Olsen (57), 2-1 Tonny Brochmann (60).

Dommer: Kristoffer Hagenes.

Gule kort: Alexander Lind, Jerv. Lars Fuhre og Ulrik Arneberg, Mjøndalen.

Kampen ble avbrutt på stillingen 1-0 rett før pause 5. november. Den ble spilt ferdig lørdag.

Jerv møter Kongsvinger i 2. runde. Vinneren møter Stabæk hjemme og borte i kamp om den siste plassen i eliteserien.