Sport

– Ferguson er tidenes beste

Forholdet mellom Wayne Rooney og Alex Ferguson har ikke alltid vært like godt. Likevel omtaler Rooney skotten som tidenes beste manager.

De har kranglet og kivet, og spesielt i Sir Alex Fergusons siste år var forholdet mellom Ferguson og Wayne Rooney alt annet enn hjertevarmt.

En av tingene som skapte sterke motsetninger, var Rooneys ønske om å spille på topp. Ferguson ville heller at han skulle ha rollen der hovedoppgaven var å hjelpe Robin van Persie.

Kokte over gjorde det også for Rooney. Da han ikke fikk spille Champions League-kampen mot Real Madrid våren 2013, uttalte han at hans framtid ikke var i Manchester-klubben.

Ikke den eneste

Likevel ble han værende, og nå virker forholdet å være meget godt. Alex Ferguson ga seg som manager samme sesong.

– Jeg vet ikke om noen vet hvordan ting ble avsluttet mellom oss. Vi hadde våre uenigheter. Det er normalt og en del av fotball. Jeg er ikke den eneste personen som har vært uenig med Sir Alex Ferguson, men jeg kan fremdeles sitte og si at han er den beste manageren gjennom tidene, sier Rooney til avisen The Telegraph.

Møtes

De to møtes med ujevne mellomrom.

– Jeg ser ham innimellom når han reiser til kamper i Europa med oss. Det er ikke det at vi ikke liker hverandre. Vi var bare litt uenige, sier Rooney.

Lørdag tangerte Rooney Bobby Charltons scoringsrekord på 49 mål for England.

Mer fra Dagsavisen