Fem mål på åtte minutter da KFUM mistet kvalikplassen etter tvilsom straffe

(Raufoss - KFUM Oslo 5-4). Fem scoringer i løpet av åtte sluttminutter! Pluss rødt kort. Avslutningen på Nammo stadion denne søndagen var en dundrende avslutning av OBOS-ligaen.

Bilde 1 av 3

RAUFOSS (Dagsavisen): Det er ikke ofte fotball endrer preg til håndball, men det var situasjonen i denne duellen. Da 83 minutter var spilt sto det 2-2. Da dommeren blåste av sto det 5-4. Og Raufoss sikret seg den siste plassen om å spille kvalifisering for opprykk.

De siste ti minuttene endte med scoring i nesten hvert angrep. Spillere rakk ikke å juble ferdig før en ny ball lå i mål.

Feil straffespark

Men da kruttrøyken hadde lagt seg var konklusjonen at Raufoss vant kampen, de endte som nummer seks og skal ut i nye kamper for opprykk til Eliteserien.

- Det ble ellevilt, men jeg er rimelig kritisk til straffesparket og det røde kortet vi får i mot oss helt på slutten. Dommer skal være veldig sikker før han dømmer på den måten, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Jeg er veldig varsom med å kritisere dommerne, men en slik avgjørelse på det tidspunktet (89 minutter) må man få snakke om, sier han.

Og spilleren som ble felt, Oskar Løken, innrømmet overfor Oppland Arbeiderblad at han var overrasket over at det ble straffe...

KFUM Oslo endte på 8. plass, langt unna kvalik, men der og da veldig kort. Med seier hadde KFUM tatt Raufoss sin plass.

KFUM startet best

1-5 talte vi i målsjanser etter første omgang etter at banen hadde skiftet farge fra grønt til hvitt.

KFUM behersket det glatte underlaget med den beste ballbehandlingen, men avslutningene satt ikke. Håkon Stavrum hadde særlig en heading "alle" de iskalde så i mål, men da viste Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli sin reaksjonsevne.

Keivan Ghaedamini, som kom inn i startelleveren rett før avspark på grunn av skade på Mansour Gueye, leverte en avslutning i tverrligger i tillegg til at Bilal Njie herjet med Raufoss høyreback.

I det hele tatt en perfekt omgang for KFUM, unntatt det viktigste: Flere scoringer.

For det ble med scoringen som kom sekunder før pause da KFUM fikk utnyttet en overgang, Stian Sortevik kunne avsluttet, men Alagie Sanyang var enda bedre plassert.

I tillegg reddet Raufoss målscorer Marius Alm på målstreken.

Alms scoring kom etter 26 minutter da KFUM-stopper Emmanuel Troudart skled og sendte pasningen rett til Alm.

Men slik kan også fotballkamper avgjøres som kjent.

Raufoss med ny energi

Raufoss kom med en helt annen kraft på nymåkt bane og begynte plutselig å skape sjanser. Og da var det også fortjent da laget gikk i ledelsen. Filip Brattbakk (ja sønnen til Rosenborgs gamle toppscorer Harald Martin som var ringside) fikk avgårde et hardt skudd, KFUM-keeper Knut Andre Skjærstein klarte ikke å holde ballen og den glatte ballen spratt over ham og i mål.

Samtidig fikk man vite at Ranheim hadde utlignet mot Sandnes Ulf slik at Raufoss med sin scoring hadde tatt den siste plassen om kvalifisering til opprykk. Da gikk det fra iskaldt til hett på Nammo stadion.

Men da fikk vi en omvendt reprise fra 1. omgang. Laget som ikke skapte noe, scoret. Robin Rasch la en corner fra venstre, ballen lå fritt inne i feltet og der var Alagie Sanyang igjen og fikk tuppet ballen i mål.

Dermed var Raufoss ute av kvalikplass igjen, ironisk nok med ett poengs margin, det poenget de ble trukket før seriestart på grunn av økonomisk rot.

Kaos-avslutning

Men hva gjør vel det når innbytter Oskar Løken kommer inn og setter inn 3-2 på sitt første spark på ballen?

Der og da forsvant KFUMs opprykkssjanser. Trodde vi.

Så rant det inn. Lasse Sigurdsen utlignet for KFUM (86), Marius Alm svarte med å sende Raufoss i ledelsen på det tvilsomme straffesparket (89),  før Kristoffer Nessø satte 5-3 etter et langt raid da kampen hadde åpnet seg som en låvedør. Alt gikk inn. Da var det vel over? Neida, Bilal Njie fikset KFUMs fjerde scoring og skapte nye nerver hos hjemmelaget som måtte vinne.

Sluttsignalet gikk og snøfonnene ble brukt til jubelsvømming på Raufoss.

– Vi var forberedt på mye hawaii på slutten, men dette ble vel i overkant, sier Jørgen Isnes.

PS. Kampen kunne vært spilt innendørs i den flunkende nye hallen som ligger rett ved siden av banen, men på grunn av tv-produksjon med fem kameraer ønsket Eurosport sterkt at kampen ble spilt utendørs. En fantastisk dugnadsjobb av Raufoss gjorde det mulig.

Raufoss – KFUM Oslo 5-4 (1-1)

Nammo stadion: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Marius Alm (26), 1-1 Alagie Sanyang (45), 2-1 Filip Brattbakk (63), 2-2 Sanyang (76), 3-2 Oskar Løken (84), 3-3 Lasse Sigurdsen (86), 4-3 Alm (str. 89), 5-3 Kristoffer Nessø (90), 5-4 Bilal Njie (90).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Mame Mor Ndiaye, Raufoss, Dadi Dodou Gaye, Christopher Lindquist, Bilal Njie, KFUM Oslo.

Rødt kort: Tobias Collett (88), KFUM Oslo.

1. divisjon menn søndag, 30. og siste runde:

Jerv – Stjørdals-Blink 1-1, Kongsvinger – Ull/Kisa 3-0, Lillestrøm – Grorud 1-1, Ranheim – Sandnes Ulf 1-1, Raufoss – KFUM Oslo 5-4, Sogndal – Åsane 2-2, Strømmen – Tromsø 1-4, Øygarden – HamKam 1-3.