Sport

Fellah skal gi tilbake til Vålerenga

Skader har ødelagt mye for Mohammed Fellah de siste årene. Det har vært tungt. Nå vil 30-åringen bidra til å løfte sin nye, gamle, klubb. Én av oppgavene i VIF blir å hjelpe unggutta.

VALLE (Dagsavisen): – Det har vært tøft mentalt. Mange tunge dager. Heldigvis har familien og vennene mine hjulpet meg gjennom det, sier midtbanemannen til Dagsavisen.

Fellah forlot Vålerenga i 2013. Han har vært innom dansk fotball og Sandefjord i Norge, men skrev nylig under på en ny avtale med VIF. Drømmen er å legge skadene bak seg for godt, og å hjelpe Ronny Deila og co. til en topplassering.

– Kroppen føles bra. Jeg må bare ha flere uker på meg, for jeg har ikke spilt kamper på en lang periode. Jeg må ikke stresse med det. Det vet trenerne også, sier 30-åringen.

Les også: Aperopet tar et oppgjør med TV-avtalen og mandagskamper

– Hvilke skader har du slitt med de siste årene?

– Hva skal jeg si, ’a. Det meste. Ankel, knær, lyske ... Alt, sier Fellah og ler.

– De to siste årene har det vært mye. Men det er ankelen som har vært det største problemet, legger han til.

Saken fortsetter under bildet

###

Mohammed Fellah håper skadene er en saga blott. Her på VIF-trening fredag.

Alltid hatt troen

Skadetrøbbelet til tross, VIF-nykommeren har aldri vurdert å sette punktum for karrieren.

– Jeg har aldri tenkt på å legge opp, nei. Du må kutte av beina mine før det skjer, sier han glisende.

– Men man lever jo av fotball, det er det man ønsker å holde på med. Jeg vil være på treningsfeltet med gutta, ikke på treningsstudio for å løfte vekter. Gleden finner jeg ute på banen. Så det er klart at det har vært tungt med skadene, sier Fellah.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kanskje spesielt for hodet.

– Det mentale har vært det tøffeste. Når du kommer tilbake etter skade, føler at «endelig, jeg er i gang igjen», og så får du en ny smell ... Det er tøft. Men jeg føler nesten at jeg har blitt herdet. Det har skjedd så mange ganger at jeg vet hvordan jeg skal takle det, selv om det fortsatt er tøft hver gang.

– Men nå er du i VIF igjen. Hva har forandret seg her siden sist, synes du?

– Mye. Ny stadion, flotte fasiliteter. I klubben er det er mer struktur, føler jeg. Det er mye kompetanse i trenerteamet her nå. Og gutta jobber knallhardt på trening, alle mann. Nå må vi fokusere på å bygge videre, så er jeg helt sikker på at det kommer mange gode år for Vålerenga framover. For min del ønsker jeg å bidra med min erfaring, hjelpe unggutta her. Jeg ønsker å gi tilbake til klubben, sier han.

– Det er godt å være hjemme, sier en smilende Fellah.

Saken fortsetter under bildet

###

Ronny Deila leker med ball på VIF-trening.

Stabilitet

Ronny Deila er glad for å ha 30-åringen med på laget.

– Nøkkelen for Fellah er å være skadefri over tid. Han har ferdigheter som er mer enn gode nok for VIF. Han må få satt sammen flere uker og måneder med sammenhengende trening, og så må han få kamptrening igjen. Det er det som trengs. Får vi til det, så har vi fått en toppspiller, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Deila og co. gjester Sarpsborg i serien mandag.

Mer fra Dagsavisen