Sport

– Felipe mener han har sine grunner

Felipe Carvalho (26) har fortsatt ikke meldt seg til tjeneste for Vålerenga i 2020. Alt tyder på at han ikke dukker opp for mer VIF-spill, innrømmer klubbens sportssjef.

MARBELLA (Dagsavisen): Uruguayanske Carvalho var ventet tilbake på Valle da Vålerenga startet sesongoppkjøringen i januar, men dukket aldri opp. Han har ikke gitt tegn til å komme tilbake fra Uruguay. Carvalho var på lån hos Nacional i hjemlandet i 2019.

– Dette har egentlig blitt en personalsak. Det er det jeg vil kalle det er for. Det er leit, egentlig, sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Vi og Terje (Liverød, Carvalhos agent) synes dette er en veldig vanskelig situasjon. Så mener Felipe selv at han har sine grunner. Det får man nesten bare respektere. Men nå er det egentlig gått litt over mitt hode. Sportslig leder har ikke alltid så mye med den typen HR-saker å gjøre, så det mest tydelige jeg kan si er at det er en personalsak, fortsetter han.

Les også: Etterlyst på VIF-trening (DA+)

Er høyst trolig ferdig

– Fra utsiden tyder alt på at han har spilt sin siste kamp for Vålerenga. Har han det?

– Ja, det ser jo sånn ut nå. Åpenbart, svarer sportssjefen.

Saken fortsetter under bildet

###

Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Jørn H. Skjærpe

– Men samtidig har vi en kontrakt, vi er jo arbeidsgiveren hans. Så jeg synes det er en veldig vanskelig situasjon å spå noe om, legger han til.

Les også: Carvalho kan forsvinne (DA+)

– Dette påvirker jo også VIF økonomisk, med tanke på å eventuelt kunne selge ham?

– Det er klart. Nå må Felipe få ryddet opp i sine ting. Og hvis han ikke kommer tilbake, så er det jo enn så lenge vi som har spillerpasset hans. Det går jeg ut fra at han har tenkt over, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Dagsavisen har ikke lyktes i å få tak i Felipe Carvalho.

Treningskamper søndag og mandag

Søndag klokken 14.00 spiller Vålerenga treningskamp mot russiske Krasnodar II i Marbella. Mandag venter ny treningskamp mot Sandefjord, før Dag-Eilev Fagermo og co. reiser hjem til Oslo tirsdag. I søndagens kamp er det ventet at mange av de yngre spillerne får muligheten fra start, mens et mer erfarent mannskap starter mot Sandefjord.

Fikk du med deg denne?: Abu i samtaler med ny klubb (DA+)

Mer fra Dagsavisen