Sport

Felipe Carvalho kan forsvinne

Før jul sa VIF til Dagsavisen at man ventet utleide Felipe Carvalho (26) tilbake på trening 13. januar. Mandag glimret stopperen med sitt fravær på Valle.

– Det er litt pågående spillerlogistikk som gjør at Fitim Azemi og Felipe Carvalho ikke er her, sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Det med Felipe er at han er på andre siden av jorda. Det er vanskelig koordinerbart når man skal være to plasser samtidig. På grunn av dét har han fått noen ekstra dager fri, for å få håndtere de tingene, fortsetter han.

– Er han på vei bort?

– Vi får vi se, da. Det er uavklart, for å si det slik.

– Hva vil Felipe selv?

– Det må du nesten spørre ham om.

Les også: Også Carvalho forlater Vålerenga

Ikke innfridd

– Nacional, der han har vært på lån, hadde opsjon på kjøp. Ønsker de å innfri opsjonen?

–  De har ikke innfridd den innen den avtalte tidsfristen. Om de ønsker å gjøre det, vil tiden vise.

–  For å håndtere dette på best mulig måte, har han fått lov til å bli noen dager til, legger Ingebrigtsen til.

26-åringen ble en av de store profilene da han kom til VIF foran 2018-sesongen, men etter hvert mistet han plassen på stopperplass.

Trenerjakten

Før fjorårssesongen gikk Carvalho på lån til Nacional i hjemlandet. Han skal ha ønsket å spille nærmere sin egen familie i Uruguay.

– Det er ikke noe nytt å melde. Han skal tilbake til oss. Jeg forventer at han er tilbake hos oss når sesongoppkjøringen starter, sa sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen før jul.

Vålerenga jakter fortsatt på klubbens nye A-lagstrener etter at Ronny Deila dro til New York City FC i MLS. Foreløpig leder Haakon Lunov - som har ytret ønske om å erstatte Deila - treningene.

Mer fra Dagsavisen