Feiret Eggen med ny seier og 18 poengs ledelse

(Rosenborg - Start 2-0). Dagen etter 75-årsdagen fikk Nils Arne Eggen både blomster og tre poeng i gave da Rosenborg slo Start 2-0 i eliteserien.

Av Adrian Richvoldsen

RBK-legenden entret banen minutter før kampstart og mottok både hyllest og blomster fra hjemmepublikummet på Lerkendal.

Fra tribuneplass fikk han se eliteseriens minst overraskende seier da serielederen vant 2-0 over fortapte Start.

Eliteseriens toppscorer Christian Gytkjær scoret RBKs første mål etter 61 minutter da han satte inn en retur på en avslutning fra Magnus Stamnestrø.

Rett før slutt ble debutant Erlend Dahl Reitan sendt fram til straffemerket og scoret etter at Stamnestrø ble felt innenfor sekstenmeteren. Etterpå hadde han vondt for å sette ord på opplevelsen.

– Det blir for tett inntil kampen. Jeg må få dette på avstand. Det var helt vilt, sa Reitan til TV 2.

– Når Kjernen synger at jeg skal ta straffe, har jeg ikke noe valg, smilte han videre.

Sparte spillere

Kåre Ingebrigtsen valgte å spare flere spillere fra start til oppgjøret mot Steinar Pedersens mannskap, og både Tore Reginiussen, Jonas Svensson, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø startet kampen på benken.

Gjestene skapte likevel knapt en målsjanse sett bort fra Dennis Antwis kjempesjanse etter 16 minutter. Den tidligere Jerv-spilleren ble spilt alene gjennom, men RBK-keeper André Hansen avverget forsøket.

Heller ikke etter 1-0-scoringen maktet gjestene å sette inn en sluttspurt, og Mike Jensen var svært nær å doble ledelsen etter 80 minutter. Hans forsøk fra godt og vel 25 meter dundret i tverrliggeren før den spratt ned på streken og ut.

Teorien å klamre seg til

Resultatet gjør at Start fortsatt ikke har vunnet en kamp i eliteserien når 24 kamper er gjennomført.

– Rosenborg har ballen mye. Vi forsvarer oss bra. Jeg ba om en solid innsats og god moral, og jeg synes spillerne viser det. De jobber hardt. Vi får mulighet på en overgang i 1. omgang. Skal vi få med oss noe herfra, må vi sette den. Men Rosenborg har mesteparten av spillet og de fleste sjansene, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Laget har ni poeng og kan med seks gjenstående serierunder maksimalt oppnå 27 poeng. Seks serierunder før slutt har Stabæk på kvalifiseringsplass 24 poeng. (©NTB)

Rosenborg – Start 2-0 (0-0)

Lerkendal stadion: 14.142 tilskuere.

Mål: 1-0 Christian Gytkjær (61), 2-0 Erlend Dahl Reitan (str. 90).

Dommer: Kai Erik Steen. Gult kort: Eirik Wichne, Start, Johan Lædre Bjørdal, Rosenborg.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach – Anders Konradsen (Mike Jensen fra 46.), Gudmundur Thórarinsson, Matthías Vilhjálmsson – Pål André Helland (Mushaga Bakenga fra 62.), Christian Gytkjær (Fredrik Midtsjø fra 62.), Magnus Stamnestrø.

Start (4-3-3): Håkon Opdal – Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Alex DeJohn, Henrik Robstad (Jibril Bojang fra 83.) – Chidiebere Nwakali, Erlend Segberg (Gudmundur Kristjánsson fra 59.), Dulee Johnson (Lars Jørgen Salvesen fra 69.) – Eirik Wichne, Denny Antwi, Espen Børufsen.