Sport

Feiret 100 kamper med tre målgivende: – Fantastisk deilig å være tilbake

Dadi Dodou Gaye har kjempet seg tilbake etter skaden som holdt han ute i fire måneder og 23 kamper.

Etter to innhopp, slo Dadi Dodou Gaye tilbake med tre målgivende i sin første hjemmekamp fra start siden juli da Kåffa knuste Øygarden i årets siste ligakamp på Ekeberg mandag.

– Det er første gang jeg har slått tre målgivende i en kamp noensinne tror jeg. Det er klart at det er deilig å kunne bidra til at laget scorer mål, men det er enda deiligere at vi vinner hele 6-0. Kamper som denne er grunnen til at du orker å legge ned den tunge jobben i styrkerommet mens du er skadet, sier Gaye.

Les også: Opprykksdrømmen lever for KFUM etter brakseier i årets siste hjemmekamp (+)

– Mange timer alene i styrkerommet

Backen ble nemlig skadet i årets andre seriekamp mot Strømmen, og har siden kjempet en tidvis ensom kamp i styrkerommet for å komme seg tilbake på banen. Mot Sogndal fikk han 20 minutter, før det ble litt over en halvtime mot Ranheim i hans 100. kamp for KFUM. Milepælen ble markert mot Øygarden mandag.

– Jeg har vært ute kjempelenge, så jeg har masse energi og lyst til å spille så mye som mulig. Det var mange timer alene i styrkerommet, men mens jeg var der tenkte jeg mye på at jeg ville komme så raskt som mulig tilbake i spill slik at jeg kunne bidra for laget. Det å være tilbake på banen, og bidra for laget på den måten her, er noe jeg har gledet meg til, forteller Gaye.

KFUM-trener Jørgen Isnes er strålende fornøyd med å ha Gaye tilbake i spill.

– Dodou leverte en fantastisk kamp mot Øygarden, og det er bare å gratulere han med de tre målgivende pasningene. At han skal levere flere målgivende og produsere flere målpoeng er noe vi har snakket om de siste 2-3 årene som et utviklingsmål for han. Kanskje hjalp det å være skadet så lenge, slik at han virkelig fikk reflektert over det, sier Isnes og ler.

Les også: Rasch med sitt første hattrick på seniornivå: – Langt mer utrolig at Dodou har tre målgivende (+)

Isnes skryter av Kåffas treningskultur

Gaye er langt fra den eneste som har vært skadet og som har kommet sterkere tilbake for KFUM denne sesongen. Tore André Sørås har mistet hele sesongen, mens også Tobias Collett har vært lenge ute med skade. Både Robin Rasch, Stian Sortevik og kaptein Jørgen Hammer har også kommet tilbake fra skader tidligere denne sesongen.

– Treningskulturen har vært god her over noen år. De som har kommet tilbake, har kommet tilbake i god form og er bedre fotballspillere enn før skadene. Dodou er et eksempel på det. Tore er snart tilbake, mens Tobias er nå tilbake på benken. Robin var lenge ute, og det samme var Stian. Det tok litt tid før de fikk kampformen ordentlig tilbake, men nå er de bedre enn noensinne, sier Isnes og fortsetter:

– Vi har mange eksempler på at spillerne kommer tilbake i bedre form enn før, og jeg tror det har mye med treningskulturen vår å gjøre. I tillegg er det viktig at vi har de riktige forbildene i garderoben, som viser at det går an å forbedre seg som fotballspiller selv om du er skadet. Vi har også en dyktig fysio som følger dem opp hver eneste dag, og han skal virkelig få skryt for den jobben han gjør. Det er ikke lett å jobbe 200 prosent på en 50 prosents stilling, så den jobben står det respekt av, sier Isnes.

Hør den nyeste episoden av «Trikkeligaen», Dagsavisens podcast om Oslo-fotballen:

Mer fra Dagsavisen