Sport

Federer enkelt videre i Australian Open

Roger Federer trengte bare halvannen time på å ta seg videre til 4. runde i Australian Open. Mot amerikanske Taylor Fritz fredag vant han i tre strake sett.

Fritz hadde lite å stille opp mot Federer, som er på jakt etter sin 21. Grand Slam-tittel. Etter en time og 28 minutter var kampen over, og sveitseren hadde vunnet 6-2, 7-5, 6-2.

Det første settet tok kun 20 minutter, men amerikaneren ga mer motstand i det neste. Fritz, som er ranket som nummer 50 i verden, fulgte verdenstreeren til 5-5 før Federer brøt 21-åringens serve. Deretter servet sveitseren enkelt hjem settet.

I tredje sett klarte ikke Fritz å henge med, Federer brøt serven to ganger og vant det siste settet 6-2.

Ga ros

I et intervju med arrangøren etter avansementet skrøt Federer av sin 16 år yngre motstander.

– Han spilte veldig godt og kommer til å spille på det høyeste nivået i mange år framover, sa han.

Kampen var Federers kamp nummer 100 på Rod Laver arena, Australian Opens hovedarena.

I neste kamp møter Federer greske Stefanos Tsitsipas, som aldri har tatt seg forbi 4. runde i turneringen. Grekeren slo Nikoloz Basilashvili.

Tittelforsvarer utslått

På kvinnesiden får ikke Caroline Wozniacki muligheten til å forsvare sin tittel i Australia. Mot Maria Sjarapova tapte dansken 4-6, 6-4, 3-6.

– Jeg visste at det kom til å bli en tøff kamp ettersom hun er regjerende mester i denne turneringen, og det er liten tvil om at hun trives på denne arenaen, sa Sjarapova etter kampen.

– Jeg har ikke spilt så mange kamper det siste året, og ikke møtt mange toppspillere. Det er slike kamper jeg trener for, sa den russiske stjernen videre.

Sjarapovas siste Grand Slam-tittel kom i Roland Garros tilbake i 2014. Etter at hun kom tilbake fra sin 15 måneders lange dopingutestengelse har hun slitt med å finne tilbake til sitt toppnivå.

Nå venter det australske hjemmehåpet Ashleigh Barty i neste runde.

Mer fra Dagsavisen