Favorittseire til Klæbo og Falla på sprinten

Johannes Høsflot Klæbo og Maiken Caspersen Falla avgjorde begge sprintfinalene på Beitostølen i spurten.

Av NTB

BEITOSTØLEN: Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo innfridde forventningene da han spurtslo Emil Iversen.

Trønderen ledet an i feltet, men Gjøran Tefre snek seg forbi før siste bakk. Da skrudde Klæbo på turboen og rykket ifra førdianeren, men bak truet Emil Iversen. Iversens angrep på oppløpet holdt ikke helt inn, og Klæbo gikk kontrollert inn til sin tredje strake sprintseier på Beitostølen.

– Det var tungt. Skikkelig hardt. Jeg var så stiv i finalen at det var bra vi ikke hadde noen flere runder, sa en sliten seiersherre til NRK etter målgang.

– Iversen kom fort på oppløpet, men heldigvis hadde jeg kontroll. Det er godt å få svar på at skøyteformen egentlig er helt grei, sa Klæbo videre.

Eirik Brandsdal tok tredjeplassen knepent foran Tefre. Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh fikk det tungt i finalen og endte henholdsvis 7,94 og 9,94 sekunder bak Klæbo.

Tefre var i en klasse for seg i den første semifinalen. Vestlendingen var også sterkest i prologen da han snek seg forbi Klæbo. Iversen vant det andre semifinaleheatet foran Klæbo, som slakket ned da avstanden ned til konkurrentene var trygg.

Petter Northug måtte nøye seg med bare å gå sprintprologen på Beitostølen. Med 35.-plass var han et snaut sekund for sent ute til å sikre seg plass i utslagsrundene. Trønderen har slitt med formen og går ikke søndagens distanserenn i fri teknikk.

Overraskelse fra Eckhoff

Skiskytter Tiril Eckhoff yppet seg mot langrennseliten i sprinten på Beitostølen, men Maiken Caspersen Falla tok en forventet finaleseier.

Falla var storfavoritt, men det var knyttet stor spenning til Eckhoff. Skiskytteren overrasket alle da hun slo Falla i prologen tidligere lørdag.

Eckhoff holdt lenge med, men Falla viste ren styrke da hun rykket ifra i siste bakke. På oppløpet var det ingen tvil, og 28-åringen gikk kontrollert inn til seier.

– Jeg følte meg bedre og bedre utover dagen. Det er litt typisk på denne tiden. I går var det en veldig tung dag, og det var prologen i dag også. Det var ikke noe godfølelse, men når det kommer til finalen, føler jeg at jeg får gjort det beste ut av det, sa Falla til NRK etter målgang.

Stortalentet Kristine Stavås Skistad (19) endte på andreplass, mens Lotta Udnes Weng ble treer. Eckhoff kom inn på en sterk fjerdeplass etter å ha blitt inneklemt på oppløpet.

– Liten taktisk bommert på slutten, men jeg går med verdens beste skijenter foran et supert publikum, så jeg er kjempefornøyd, sa skiskytter Eckhoff til NRK.

Kari Øyre Slind tok femteplassen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom sist.

Ragnhild Haga fikk det ikke helt til å klaffe på oppløpet i semifinalen og ble nummer fire. Tiden holdt ikke til finaleplass.

Heidi Weng røk ut i kvartfinalen etter å ha blitt slått av Skistad på oppløpet. (NTB)

Langrenn sprint fri teknikk på Beitostølen lørdag:

Menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen, 2) Emil Iversen, Varden, 3) Eirik Brandsdal, Kjelsås, 4) Gjøran Tefre, Førde, 5) Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger, 6) Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen.

Kvinner:

1) Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum, 2) Kristine Stavås Skistad, Konnerud, 3) Lotta Udnes Weng, Nes, 4) Tiril Eckhoff, Fossum, 5) Kari Øyre Slind, Oppdal, 6) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heming.