Barcelonas Sergio Busquetsmå resignert plukke ballen ut av nettet etter Atleticos andre scoring onsdag kveld. FOTO: JUAN MEDINA/NTB SCANPIX

Farvel til Barcelona i mesterligaen

(Atletico Madrid - Barcelona 2-0, sammenlagt 3-2). Barcelona presset på mot slutten, men Antoine Griezmanns to scoringer sendte Atlético Madrid til mesterligasemifinale med 3-2 sammenlagt.

Av Stian Grythaugen

Dermed er regjerende mester Barcelona utslått av årets mesterliga og greier ikke å bli første lag som har forsvart en mesterligatittel. Og to lag fra Madrid gikk videre i løpet av ett døgn.

– Laget vårt har levert en stor prestasjon ved å spille seg til semifinale, og denne seieren er også tilegnet fansen. De støtter oss alltid på en fantastisk måte, sa matchvinner Griezmann etter kampen.

– Ikke i toppform

Barcelona-trener Luis Enrique måtte innse at laget hans kom til kort.

– Kampen ble som vi trodde, bortsett fra at jeg ikke hadde ventet at Atlético skulle ligge så dypt. Vi hadde ikke vår beste dag, sa han. Barcelona greide ikke å riste av seg den svake serieformen med ett poeng på de tre siste kampene.

– Det er åpenbart at vi ikke er i toppform i øyeblikket. Nå må vi løfte oss selv, sa treneren.

Atletico-spiss Griezmann sto med åtte mål på sine ni siste kamper for Atlético Madrid før onsdagens kvartfinaleretur. Der ble statistikken forsterket ytterligere.

1-0 på et vakkert hodestøt før pause ble til 2-0 rett før slutt da hjemmelaget fikk straffespark etter at veteranen Andrés Iniesta tok ballen med hånden i eget straffefelt for å forhindre baklengsmål.

Etter kampslutt sto jubelen i taket på Vicente Calderon.

Anonymt Barcelona

Ni minutter gjensto til pause da den ikke altfor høyreiste franskmannen ruvet i lufta etter et innlegg fra lagkamerat Saul. Headingen som fulgte var glitrende og sendte hjemmelaget foran med 1-0 til voldsom jubel på Vicente Calderon.

Ufortjent var det så visst ikke. Atletico, uten suspenderte Fernando Torres, gikk rett i strupen på Barcelonas stjernegalleri og skapte flere brukbare måltilbud allerede tidlig i kampen.

Barcelona-stjernene var på sin side merkelig anonyme, og spissduoen Messi, Suárez og Neymar ble effektivt nøytralisert av et hardt arbeidende, godt organisert og oppofrende Atlético-mannskap.

Mange spådde Barcelona-stormløp etter pause, men slik ble det ikke. Innledningsvis i omgangen var Atlético igjen nærmest scoring, og igjen kom farligheten på en heading fra Griezmann. Denne gangen smalt ballen i tverrliggeren bak Barcelona-keeper Marc-André Ter Stegen.

Barcelona-press

Barcelona kom bedre med utover i omgangen og fikk mer tempo i sitt velkjente pasningsspill. Etter en time kom den første virkelige store sjansen da et innlegg fra Luis Suárez var svært nær ved å finne både Messi og Neymar inne i feltet. En lang tå fra hjemmelagets kaptein Gabi avverget scoring.

Atlético Madrid hadde holdt nullen i 12 av sine 14 siste mesterligakamper hjemme på Vicente Calderon. Det var med andre ord en solid forsvarsmur gjestene skulle forsøke å bryte ned. Det klarte aldri mannskapet til Luis Enrique.

Det hjalp ikke at gjestene presset på mot slutten. Mange store målsjanser ble det ikke ut av det. På overtid skulle imidlertid Barcelona hatt straffe da Atlético-kaptein Gabi handset i eget felt. Dommeren mente forseelsen skjedde utenfor streken, og ga gjestene frispark. Det satte Messi over mål.

Med seg til semifinalene i mesterligaen får Atlético Manchester City, Bayern München og Real Madrid. Trekningen finner sted fredag. (©NTB)

KAMPFAKTA

Mesterligaen fotball menn onsdag, kvartfinale 2. kamp:

Atlético Madrid (Spania) – Barcelona (Spania) 2-0 (1-0), sammenlagt 3-2

Mål: 1-0 Antoine Griezmann (36), 2-0 Griezmann (str. 88).

54.907 tilskuere.

Benfica (Portugal) – Bayern München (Tyskland) 2-2 (1-1), sammenlagt 2-3

Mål: 1-0 Raúl Jiménez (27), 1-1 Arturo Vidal (38), 1-2 Thomas Müller (52), 2-2 Talisca (76).

66.000 tilskuere.