Faren er savnet, sønnen gikk sitt beste løp

Fabien Claude gikk inn til tredjeplass på torsdagens normaldistanse i skiskyting. Karrierens første pallplass tilegnet han sin savnede far.

Av Sjur Natvig

Gilles Claude, far til skiskytterne Fabien og Florent, er en av flere franskmenn som er savnet etter at de tirsdag gikk gjennom isen under en snøscootertur i Canada. Han er fortsatt ikke funnet. Tross den tragiske ulykken besluttet begge sønnene å stille til start på torsdagens verdenscuprenn i Pokljuka.

Fabien gikk inn til karrierens første pallplassering, slått bare av stjernene Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade.

– Denne pallplassen er for far, sa han til nettstedet  20 minutes.

– Jeg har hatt mange tanker siden i går kveld, og jeg er glad for å kunne hedre ham på denne måten. Pallplassen er for ham, og jeg er sikker på at han er stolt av oss der han er nå, sa han tydelig beveget.

– Det var viktig for oss å starte i dag og gjøre vårt beste for å gjøre ham en siste ære, sa Florent Claude, som konkurrerer for Belgia og endte på 47.-plass.

Stolt av ham

Fabien Claude skjøt i likhet med de andre på pallen feilfritt. Han endte 25,6 sekunder bak Thingnes Bø og 14,2 bak sin langt mer berømte landsmann Fourcade.

– Det ville vært løgn om jeg sa at jeg visste at Fabien ville gjøre det så godt i dag, men jeg er stolt av ham og av hele laget som stiller opp for dem. Jeg er sikker på at alle er stolte av det han gjorde, for det var ikke lett å gå til start i dag, sa Fourcade til 20 minutes.

Også løpere fra andre nasjoner er sterkt preget av den tragiske ulykken i Quebec.

Gråtkvalt

– Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet, så det er ikke så viktig med en 9.-plass i dag, sa en gråtkvalt Vetle Sjåstad Christiansen til  NRK.

– Dette satte en demper på gleden, sa Johannes Thingnes Bø til kanalen etter at den nybakte pappaen kronet sitt comeback med seier.

Til sammen gikk sju franskmenn og guiden deres gjennom isen da de med snøscooter skulle krysse en sjø i Quebec. Tre av dem greide å ta seg ut. Et helikopter som ble satt inn i redningsarbeidet havarerte dessuten på isen.