Fare for snøskred stoppet super-G-besiktigelse

Enorme mengder snø utsatte superkombinasjonen for kvinner i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo mandag. Også besiktigelsen for herrene ble utsatt.

Av Lars Eide

Det er foreløpig ikke kjent når superkombinasjonen for kvinnene blir satt opp igjen. Mandag neste uke er eneste dag i mesterskapet som ikke har renn på programmet.

Å bruke én av dagene som er oppsatt til utfortrening kan også være aktuelt.

Opprinnelig skulle slalåmdelen av konkurransen kjøres klokka 11 og utfor klokken 14.30 mandag. Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel er norske deltakere i disiplinen.

Les også: VM-programmet alpint, dag for dag

Besiktigelsen røk også

Alpinsjef Claus Ryste er klar på at utsettelsen ikke påvirker de norske håpene.

– Dette har de øvd på et helt liv. De får litt tid til ski, litt fysisk trening og andre ting man ønsker å gjøre. Dagen går fort likevel. Vi er så vant til det, så dette er ikke noe spesielt, sier han til NTB.

Også herrenes super-G-besiktigelse ble avlyst mandag.

– I VM ønsker alle å gjøre seg kjent med traseen. Sånn blir det ikke. Da blir det en vanlig besiktigelse på renndagen, sier Ryste.

– Det er litt kjipt, selvfølgelig, men snøskredfaren er stor, og sikkerhet er viktigst, sier Jansrud til NTB og er positiv til at de to super-G-rennene vil gå som planlagt tirsdag.

Lovende utsikter

Solen har vist seg fram, og været har vært godt i Cortina etter all snøen som falt natt til mandag og på morgenkvisten.

– Værmeldingen er lovende for øyeblikket. Det skal ikke snø før i morgen ettermiddag eller kveld. Så det skal være mulig å ha begge rennene i morgen. Jeg er ganske sikker, sa renndirektøren i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Peter Gerdol, mandag formiddag.

– Da vi så klokken 3 (i natt) at det snødde så heftig, var vi ganske sikre på at det ville bli en vanskelig dag, la han til.