Sport

- Far sa nei til alle oss fire brødre

Foreldrene til Jørgen Isnes er i risikogruppen i forhold til Covid-19. Så deres fire sønner fikk beskjed; dette blir den første julaften vi ikke skal tilbringe med dere. - Det var trist og tøft. Men, for all del; mange hadde det mye tøffere.

KFUM-treneren er en av fire brødre. Begge foreldrene er 75 år, faren har hjerteproblemer, og somJørgen  Isnes sier til Dagsavisen:

- Fatter følger alle rådene til Nakstad (Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, red. anm.), og da tok han beslutningen om å feire jul bare han og mamma. Men vi møttes ute i skogen på formiddagen for litt muffens og kaffe.

- Ute OK, inne nei, sa fatter.

Isnes er singel, og feiret selve julaften med sin eldste bror og hans familie.

- For meg var det mest tøft å vite at mamma syntes det var vanskelig. Men, jeg gjentar; mange, mange, hadde, og har det langt tøffere. Korona, tragedien på Gjerdrum, you name it, fortsetter Isnes.

Tenker på alle ensomme

- Som du sier, tøffe tider for alle, du er enslig, hvordan går det?

- Jeg har alltid sagt at jeg er enslig, men ikke ensom. Men for første gang har jeg kjent litt på ensomhet jeg også. Og det er ingen god følelse. Jeg tenker mye på alle de som er det permanent. Huff.

- Fotball er mer enn selve spillet. En redningsplanke for mange av dere?

- Nettopp. Derfor jeg sa jeg har kjent litt på ensomheten. For vi har hverandre. Vi holder god kontakt og gir og mottar støtte. Uvurderlig. Iallfall for meg. Jeg er ikke bare trener. Jeg jobber også med utvikling av mennesker, og det er spesielt viktig og givende nå.

Starter oppkjøringen 18. januar

Etter planen skal KFUMs A-lag samles til sesongoppkjøring 18. januar. Isnes sier han selvsagt ikke vet om det lar seg gjøre, ettersom pandemien herjer.

- Jeg vet at kretsen og forbundet er i møter om dette mens vi snakker sammen nå. Vi vet også at toppidrett prioriteres, så vi får bare ta en dag av gangen. Det gjelder vel mer enn noen gang nå. Ingen vet særlig mye om morgendagen nå.

- Hvordan er dagene dine akkurat nå?

-Som for de fleste andre, antar jeg. Jeg har hjemmekontor, har få kontaktpunkter og lever så strengt som mulig. Men i dag måtte jeg opp i Nordmarka i det fantastiske været, og fikk gått meg en god skitur. Bevisst valg av dag. Jeg er ikke i marka på søndager når det er så mange ute samtidig.

Testet to ganger

- Har du testet deg?

- Ja. I august og i desember. Begge med fint resultat.

- Hva med spillerne?

- Vi forsøker å få til så noen testes hver uke. Foreløpig har vi vært heldige.

Når vi avslutningsvis spør litt om sesongen som gikk, sier han kort;

- I min ensomhet valgte jeg å se om igjen den siste og avgjørende kampen om kvalikplass mot Raufoss her en kveld. Det var, som tida vi er inne i, ikke akkurat oppløftende.

- Men jeg ønsker atter en gang å si at jeg vet at mange har det mye, mye tøffere enn meg nå. Tragedien på Gjerdrum fikk vi midt oppi det hele. Grusomt, avslutter Jørgen Isnes.

Mer fra Dagsavisen