Sport

Får over 2,7 millioner i uka i United

Zlatan Ibrahimovic tok Manchester United på senga og offentliggjorde overgangen før klubben selv gjorde det.

Zlatan Ibrahimovic er klar for Manchester United. Kilden er ham selv. I beste Zlatan-ånd la han ut denne beskjeden på Instagram torsdag ettermiddag: "Det är dags att världen får veta. Min nesta destination blir Manchester United", skrev han med et bilde av seg selv og United-logoen.

Mange karakteriserer det som den største overgangen i Premier League noensinne.

Han har selv lekt gjemsel med nyheten, som egentlig har vært kjent lenge. Men for å få ut lojalitetsbonus fra Paris Saint-Germain kunne han ikke offentliggjøre overgangen før hans siste dag med Paris-klubben. Dermed er han såkalt Bosman-spiller som gjør at han går vederlagsfritt mellom klubbene. Derfor har United strukket seg svært langt lønnsmessig.

I følge engelske Daily Mail tok nyheten Manchester United på senga. For den medisinske sjekken er ikke foretatt og kontrakten er ikke signert. Det vil skje som en stor mediebegivenhet i Manchester, antagelig fredag. I følge Independent vil kontrakten være for ett år og gjøre svensken til en av de best betalte spillerne i Premier League. Ukelønna skal ligge på 2,7 millioner kroner, i følge Independent.

I Manchester blir Ibrahimovic gjenforent med en av de trenerne han setter høyest, José Mourinho. De opplevde suksess sammen i Inter i Milano i 2008 og 2009.

Det er også en milepel at Ibrahimovic entrer den største klubbscenen, Premier League. Han er blitt seriemester i  fem land, Sverige, Nederland, Italia, Spania og Frankrike.

Hans debut i Premier League kan dermed komme mot Joshua King og Bournemouth 13. august. Debuten hjemme på Old Trafford skjer i runden etter, mot Southampton 20. august.

Litt spesielt kan det bli at det ene året (kanskje) Ibrahimovic spiller i United, er laget ikke kvalifisert for Champions League.

Ibrahimovic scoret 38 mål i Ligue 1 på 31 kamper denne sesongen, og scoret totalt 113 mål over 122 seriekamper i løpet av fire år i Frankrike.

Svensken ga seg som landslagsspiller etter EM-exiten med Sverige etter 116 landskamper og 62 mål. EM-sluttspillet ble en stor nedtur for Zlatan og Sverige der han ikke scoret et eneste mål.

Avskjedsordene hans i Paris Saint-Germain ble legendariske: "Jeg kom som en helt og drar som en legende".

Mer fra Dagsavisen