– Jeg og mine canadiske rekkekamerater får ta vår del av skylda for at vi ligger under 0–2 i kamper, sier Brian Ihnacak. FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX

Får det ikke til

De ble hentet for å score mål og avgjøre tette kamper. Men Vålerengas canadiske rekke står med minuspoeng etter to semifinalekamper mot Stavanger Oilers.

– Dette er ikke bra nok. Vi får ta vår del av skylda, sier Brian Ihnacak.

Den canadiskfødte italieneren og hans to canadiske rekkekamerater Simon Gamache og Francois Fortier ble hentet til Oslo og Vålerenga av én grunn:

Score bøttevis med mål, og sørge for at VIF tar steget opp og blir en reell utfordrer til Stavanger Oilers.

Har buttet imot

I seriespillet har det fungert bra, blant annet ble Brian Inachack poengkongen. De kom også fint ut av det i kvartfinalekampene mot Frisk Asker, med til sammen 22 poeng (antall scoringer og målgivende).

Men i de to semifinalekampene mot Stavanger Oilers har det buttet imot. Null scoringer, null assist. De står faktisk bokført med minus 1 i statistikkene fordi de har vært på isen ved et baklengsmål, i den første semifinalen på Jordal sist søndag (0–3).

– Jeg er ydmyk nok til å si at vi ikke har prestert. For oss å stå med minuspoeng er harde og brutale fakta. Ikke godt nok, på ingen måte, sier Brian Ihnacak til Dagsavisen.

Alle i 30-årene

Han fyller 30 år i april. Simon Gamache er 34, og Francois Fortier fyller 36 i juni. Etter mye surr med manglende arbeidstillatelse, debuterte endelig Gamache og Fortier mot Kongsvinger før jul. Med umiddelbar suksess.

I kvartfinalekampene mot Frisk Asker står de bokført med disse statisikkene:

  • Ihnacak: Null scoringer, sju assist.
  • Fortier: To scoringer, fem assist.
  • Gamache: Fire scoringer, fire assist.

I den siste semifinalekampen mot Oilers, var det fint lite å se til de tre canadierne. I kveld har de sjansen igjen.