– Fantastisk for Ole Gunnar, oss og Norge

Molde-kaptein Ruben Gabrielsen er full av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær gjør i Manchester United. Midtstopperen mener Solskjær fortjener å få jobben permanent.

Britiske medier, blant andre Daily Mail, melder at Solskjær, som foreløpig kun er midlertidig manager for «de røde djevlene», kan få United-jobben fast allerede denne uken.

– Det er i så fall en fantastisk ting for ham, for oss og det norske folk. Jeg tror mange synes det er fantastisk moro. Nå begynner folk å se på United igjen, fordi vi har en nordmann der, sier Ruben Gabrielsen til Dagsavisen på fotballforbundets ”kickoff” på Ullevaal.

– Fortjener Solskjær United-jobben?

– Absolutt. Ledelsen i Manchester United bryr seg selvsagt ikke om hva jeg sier, men personlig synes jeg han fortjener jobben. Han har jo vunnet nok matcher, har han ikke det? Han har kommet seg videre i Champions League … United kan klare topp fire i serien. Hva mer kan de (ledelsen) be om, spør 27-åringen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Solskjær gratulerte

Molde-garderoben håper Solskjær får fast jobb i den engelske storklubben, skal man tro Gabrielsen.

– Man tenker «come on, vinn». Jeg heier på ham. Det tror jeg de fleste i garderoben gjør, sier han.

– Når snakket du med Solskjær sist?

– 10. mars. Da gratulerte han meg med dagen, sier MFK-kapteinen smilende.

Gabrielsen forsikrer at Solskjær-situasjonen ikke har påvirket Molde-spillerne negativt, selv om det ikke er helt klart om Solskjær kommer tilbake til jobben som Molde-trener eller om han blir i Manchester.

– Det har ikke påvirket oss. Vi har bare heiet på ham hele veien, Vi håper han gjør det bra. Så er planen klar her: At Erling Moe skal overta. Han har gjort det bra så langt, og han er lik Ole Gunnar i tankegangen. Vi har stor respekt for Erling, som har vært med oss hele veien, sier Gabrielsen.

Søndag serieåpner Molde borte mot Sarpsborg i Eliteserien. Stopperen har tro på en god start og gullkamp i serien.

– Vi er i rute. Magefølelsen for sesongen er god, sier han.

Ordknapp Moe

Midlertidig Molde-trener Erling Moe holder kortene tett til brystet rundt kommunikasjonen han har med Solskjær.

– Britiske medier melder at han kan få United-jobben permanent allerede denne uken?

– Jeg har sluttet å tro på det som står i britiske medier, sier Moe smilende til Dagsavisen.

Molde-treneren bekrefter at han har tett kontakt med Solskjær, men vil ikke røpe hva dialogen går i.

– Men situasjonen har vært uproblematisk for alle parter. Heldigvis ønsker alle sammen Ole alt godt borte i Manchester. Så vet alle at han ønsker oss i Molde alt det beste. Det er en helt fin og grei situasjon, sier Moe.

– Nå gleder vi oss til å spille om poeng og komme i gang med sesongen. Vi skal heve bunnivået vårt fra i fjor. Vi må bli enda mer stabil i prestasjonen, legger Molde-treneren til.