Falla parkert av Dahlqvist på oppløpet i lagsprinten

Maiken Caspersen Falla slapp svenske Maja Dahlqvist forbi seg i siste sving og måtte dermed ta til takke med 2.-plass søndagens lagsprint i Lahti.

Inne på oppløpet var ankerkvinnen for Norges 1.-lag sjanseløs. Dahlqvist stakk ifra og sørget for at hun og Ida Ingemarsdotter vant lagsprinten.

Tiril Udnes Weng og Falla endte 1,84 sekunder bak den svenske duoen. Noe av årsaken var at Falla hadde brukt mye krefter på å komme seg helt opp i teten tidligere på etappen.

– Jeg bare går, jeg. Jeg merket på toppen av bakken at jeg brukte alle kreftene mine på å tette den luka. Og da får det bare briste eller bære, sa hun til NRK.

– Jeg var fullstendig klar over det (at Dahlqvist kunne komme forbi). Sånn er det. I går var det jeg som kom bakfra, i dag var det hun, forklarte Falla.

Sveriges 2.-lag tok 3.-plassen, mens Norges 2.-lag med Anna Svendsen og Mari Eide, som ledet klart ved siste veksling, endte på 9.-plass.

Falla er regjerende verdensmester i så vel individuell sprint som lagsprint. I Seefeld-VM senere i måneden går hun trolig lagsprinten for Norge sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Men det hun viste i avslutningen mot Dahlqvist søndag var det ikke gullklasse over.

(©NTB)