Fagermos yngre garde gjorde jobben

(Vålerenga – Krasnodar B 3-2) Vålerenga havnet under i solskinnet i Marbella, men Dag-Eilev Fagermos unge mannskap snudde 0-1 til knapp seier mot russisk motstand.

Les mer om Fagermos tanker om kampen her: – Vi er ikke godt nok trent (DA+)

MARBELLA (Dagsavisen): Russerne tok ledelsen ved Maksim Kutovoy etter 19 minutters spill på Dama de Noche-banen, men VIF utlignet ved unggutten Fredrik Holme i det 33. minutt. Han pirket ballen inn i nettmaskene etter retur. Det skjedde etter klabb og babb etter corner. Deyver Vega satte inn 2-1 til VIF like før hvilen, før Ousmane Camara la på til 3-1 et stykke ut i 2. omgang. Krasnodar reduserte en gang – igjen var målscorer Kutovoy – men VIF holdt unna til 3-2-triumf.

Grunnet treningskampen mot Sandefjord i morgen (mandag) valgte Fagermo og hans team å stille et svært ungt lag mot russiske Krasnodars B-lag. Kjetil Haug, Fredrik Holme, Marcus Melchior og Odin Thiago Holm var blant dem som fikk starte matchen.

Saken fortsetter under bildet

VIFs Deyver Vega. Foto: Jørn H. Skjærpe

Deyver Vega var toneangivende for Vålerenga søndag. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Vega-ros

En som håper å bidra mye i år, og som tidvis slet med ujevn form i fjor, er Deyver Vega. Søndag bidro han med både scoring og assist for VIF. Tolv minutter før pause hadde han assist da Holme kranglet inn 1-1 etter corner fra en livlig Odin Thiago Holm, og samme Vega fikk også kjempet inn 2-1 før pause.

– Vega og Camara viser seg fram i dag. To gode prestasjoner fra dem, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Han støttes av sportssjef Jørgen Ingebrigtsen, som også trekker fram Vega.

– Vega leverte bra med målgivende pasninger og 2.-målgivende (tredje sist på ball før scoring) i hele fjor. På høsten hadde han det tyngre, men det kom i takt med at laget var dårlig. Da er det ikke så enkelt å stå fram alene. Men Vega har vært veldig bra i vinter, har jeg inntrykk av. Jeg registrerer med glede at han har hatt gode tall fra trening. Han har intensitet og tekniske ferdigheter til å spille på høyt nivå. Gledelig, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Kan du røpe noe om tallene fra trening?

– Vi har jo GPS-målinger av alle treningene. Og når det gjelder sprintmeter og høyintensitetsaktiviteter, ser man at Vega er helt i front av gruppa, svarer sportssjefen.

Camara-mål

Ousmane Camaras 3-1-mål søndag kom etter fint veggspill med Peter Michael etter 56 minutter.

Krasnodars første scoring kom da Kutovoy ble spilt fri inne til høyre i boksen. Han avsluttet i mål via Kjetil Haug, som kanskje burde ha avverget baklengsmålet. Kutovoys andre scoring kom fra kort hold etter innlegg fra høyrekanten etter 63 minutters spill.

Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret. Krasnodar forsøkte å mobilisere i jakten på utligning, men det var VIF som var nærmest et til mål. Nevnte Deyver Vega satte ballen i stolpen fra god posisjon. Til slutt ebbet det ut i knepen seier til VIF.

Mandag ettermiddag er det klart for VIF mot Sandefjord på Marbella Football Center.

Slik startet VIF søndag: Kjetil Haug – Amin Nouri, Brage Skaret, Ivan Näsberg, Fredrik Holme – Odin Thiago Holm, Felix Horn Myhre, Marcus Melchior – Deyver Vega, Peter Michael, Ousmane Camara