Sport

Fagermos svar etter seier og tap

(Vålerenga – Jerv 1-2). Flest mulig spillere skal ha mye kamptrening på kort tid. Men VIF-treneren fikk en del svar.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Først tomålsseier over Mjøndalen torsdag, så 1–2 tap for Jerv fra 1. divisjon (OBOS-ligaen) fredag.

Dag-Eiliv Fagermo begynner å se et konturene av et Vålerenga-lag som kommer i form til serieåpningen mot Sarpsborg borte 16. juni. Tapet for Jerv kom  med en blanding av et B-preget og ungt VIF-lag.

Les også: Tapet for Jerv var fortjent

Pluss og minus

Trener Fagermo hadde dårlig tid etter kampen – først en prat med spillerne, så i møte med analyseteamet før han så vidt fikk presset inn en kjapp prat med Dagsavisen før det bar videre til selskap.

Han var fornøyd med det han fikk se av et litt annerledes VIF-lag fredag mot Jerv fra nivå to.

– Det var mye av det samme som mot Mjøndalen. Jeg vil ha 90 minutter på flest mulige. Vi nærmer oss nå, vi har vært lenge ute av kamptrening. Det var punkt 1. Punkt to var å se på enkeltspillere. Det var en del ting som var bra og en del ting som ikke var bra nok.

– Kan du ramse opp hva som var bra og hva som ikke var bra?

* Bra: En flott scoring. 1. omgangen var bra, vi skaper en del. Flere av unggutta var bra. Oskar Opsahl, Brage Skaret, Odin Thiago Holm og Felix Myhre viste seg frem.

* Ikke bra: Baklengsmålene. Det er vanskelig å si så mye mer. Vi holder bra i 1. omgang, men laget blir jo bytta ut. Vi bar preg av at en del av de beste spilte i går.

På spørsmål om hva han satt igjen med etter de to treningskampene, svarer treneren:

– 2.omgangen fredag var bra. Helheltsinntrykket er at vi er i rute taktisk. Vi trenger kamptrening, så det blir bra med ny kamp på tirsdag. Med de tre kampene holder det. Det er likt for alle.

Lædre Bjørdal om selvmålet

Midtstopper Johan Lædre Bjørdal var delvis fornøyd etter gjennomkjøringen.

-– Det var en grei gjennomkjøring. En typisk treningskamp. Vi er ikke fornøyd med resultatet, det er vi aldri når vi taper, men det var ikke det viktigste denne gangen. Det var gledelig å spille igjen. Det var også gøy å se de unge spillerne vise seg frem. Det gror godt i VIF. De trenger å spille kamper på bedre nivå enn de møter til vanlig, og det fikk de mot Jerv, sier Lædre Bjørdal til Dagsavisen.

Den tidligere Rosenborg-spilleren sier følgende om selvmålet til 0-1:

– Den må jeg nesten se igjen. Det var en misforståelse mellom meg og Kjetil, (keeper) som for øvrig sto en meget god kamp. Men sånt skjer. Det var godt å spille 90 minutter, for det var lenge siden nå, sier han.

Kamp om plassene

Tirsdag møter VIF Bodø/Glimt, mens Sarpsborg venter på motsatt banehalvdel i første serierunde i Eliteserien. Lædre Bjørdal gleder seg til disse oppgjørene.

Det blir fint å få en gjennomgang mot et godt Eliteserie-lag i Glimt, før første kampen begynner. Konkurransen om plassene er hard og det er mange som ønsker å spille.

Det var strenge regler for pressen før, under og etter fredagens treningskamp. På Intility Arena var blant andre Bernt Hulsker, som kommenterte kampen for VG+, samt en NTB-fotograf og en VG-videojournalist. Utenom det var det glissent på Intility.

I tillegg kunne ikke pressen møte spillerne og trenerapparatene i klubbene fysisk som følge av at de er i karantene. Derfor ble intervjuene gjort over telefon etter kampslutt.

Mer fra Dagsavisen