Sport

Fagermos krav: – Tempo og intensitet

Dag-Eilev Fagermo vet hva Start kommer med til Valle, og hva som står på spill for begge lag. Nå overlates ingenting til detaljene i jakten på tre poeng.

VALLE (Dagsavisen): Det var en svært aktiv Fagermo som coachet spillerne i regnværet på treningsøkten på Intility Arena tirsdag. Til VIF-TV beskrev han seg selv som «on fire» på feltet, og dét var ikke tilfeldig.

– Jeg må sørge for at vi har den intensiteten og det tempoet vi trenger til en kamp mot et Start-lag som kommer til å jobbe knallhardt og slåss. For det blir en tøff kamp, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen. Han forventer at Start kommer til å ligge kompakt bakover på Intility tirsdag.

Forutsetningene er klare før den avsluttende runden i Eliteserien: Vålerenga sikrer bronse med seier mot sørlendingene. Blir det uavgjort eller tap, kan tredjeplassen ryke. Rosenborg – og teoretisk sett Odd – kan begge gå forbi hvis VIF snubler. RBK, som har Sandefjord borte i siste runde,  ligger best an. Åge Hareides menn er poenget bak Vålerenga med ett plussmål mer.

Dag-Eilev Fagermo på VIF-trening. Foto: Jørn H. Skjærpe

Fagermo var svært ivrig på feltet tirsdag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Spissen grubler på VIF-framtiden. Nå røper han framstøt fra annen eliteserieklubb (+)

Nedrykksfrykt

Gjestene jakter også poeng. Strømsgodset (28 poeng), Start (27) og Mjøndalen (24) kan nemlig alle havne på kvalifiseringsplassen. Og Start kan faktisk rykke direkte ned hvis Mjøndalen slår Aalesund hjemme og målforskjellen senker dem. Tre plussmål skiller Start og bruntrøyene.

VIF-trener Fagermo kommer til å kjøre korte, intensive økter fram mot Start-kampen. Fredag får spillerne fri for å bygge opp en ekstra mental sult til å prestere mot sørlendingene.

I selve kampen kommer ikke resultatene i de andre matchene til å bli viet mye oppmerksomhet overfor spillerne, sier Fagermo. De skal heller konsentrere seg om å gjøre jobben selv.

Les også: Da skiller det ett poeng mellom Vålerenga og Rosenborg før siste runde

Stressfaktor

– Vi går på banen for å vinne. Enkelt og greit, poengterer han.

Vålerenga-spiss Benjamin Stokke svarer følgende da Dagsavisen spør ham om hva spillerne tenker rundt oppdateringer fra andre kamper underveis:

– Det er jeg usikker på, vi har ikke snakket så mye om det. Det er sikkert noen som kan bli litt stresset av det. Det avhenger jo litt av hvordan kampen her er også. Hvis det er uavgjort her og Rosenborg leder, for eksempel, tror jeg ikke det blir gitt så fryktelig mange signaler her om det. Vi får bare gå for seieren, vi, så får man ta vurderinger når det nærmer seg kampslutt.

Mer fra Dagsavisen