Sport

Fagermos første VIF-trening: Observatør

Etter mange forsinkelser fikk Dag-Eilev Fagermo endelig gjennomført sin første VIF-trening lørdag ettermiddag.

Men det tok tid før ballene kunne rulles ut på treningsfeltet Lagoa langt sør i Portugal.

For etter at Fagermo forlot pressekonferansen på Intility arena fredag kveld, rakk han fint flyet til Lisboa. For det ble femti minutter forsinket fra Gardermoen.

Det førte igjen til at laget mistet den videre flyforbindselsen til Faro fredag kveld og flyselskapet innkvarterte VIF-familien på hotell i Lisboa.

Lot seg ikke stresse

Da var det ny flyavgang lørdag formiddag og omsider Fagermos første trening ved 16-tida. Den varte bare i en drøy time.

Men Fagermo er som "Drillo", han lar seg ikke stresse av ting han ikke får gjort noe med. Men treninger er han opptatt av.

- Det handler om kvalitet hver dag for dette styrer man sjøl. Vålerenga skal trene best, det holder ikke å trene middels. Jeg vet ikke hva som er gjort her, men skal danne meg et bilde raskt, sa han til Dagsavisen før avreisen fredag kveld.

Må ha spisskompetanse

Han har rådført seg med Ronny Deila om både treningskvalteten og spillermateriellet og han har Vålerengas nåværende støtteapparat som han vil samarbeide med.

– Jeg ønsker ikke noe stort støtteapparat, men de som er der skal ha dedikerte oppgaver med sin spisskompetanse, sier han.

Fagermo selv var mest observatør på lørdagens trening. Det var assistentene Johannes Moesgaard og Igor Aase som kjørte de fysiske øvelsere der. Også  Haakon Lunov, som var hovedtrener i januar, er med til Portugal og er med videre i team Fagermo. Men nå skal Fagermo først bli kjent både med trenere og spillere.

Det er fire spillere i a-troppen som ikke er med til Algarve Cup. Adam Larsen Kwarasay, Erik Israelsson og Jonatan Tollås Nation er ikke kampklare og er derfor igjen hjemme, mens Felipe Carvalho fortsatt ikke har møtt opp etter låneopphold i hjemlandet.

Vålerenga møter svenske Häcken på Estadio da Nora i første kamp søndag kveld, klokka 20.00 norsk tid. Hvordan vil Fagermos første lag se ut?

Mer fra Dagsavisen