Sport

Fagermo varsler toppet VIF mot Sarpsborg

Dag-Eilev Fagermo tok med seg flere erfaringer etter 1-0-seieren i generalprøven mot Bodø/Glimt. VIF-treneren røper at elleveren som starter mot Sarpsborg i premieren, høyst trolig vil se annerledes ut enn mot Glimt. Det vil ikke bli snakk om å spare spillere.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Fagermo fikk seieren han ønsket seg mot bodøværingene. Nå gjelder det å finne det siste giret til seriepremieren mot Sarpsborg (b) 16. juni.

– Nå handler det om å finpusse de siste dagene. Sørge for at folk er freshe, friske. Og å jobbe litt med dødballer, sier Fagermo til Dagsavisen.

Han startet med det han selv kalte to ellevere mot Bodø/Glimt. Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Felix Horn Myhre, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala, Deyver Vega, Matthias Vilhjalmsson og Bård Finne startet matchen tirsdag. I pausen kom Johan Lædre Bjørdal, Aron Dønnum Magnus Lekven og Peter Godly Michael inn for Näsberg, Vega, Myhre, og Vilhjalmsson.

– Elleveren  som startet første omgang og elleveren som startet andre omgang kunne begge startet mot Sarpsborg, da. Eller, når det blir mange kamper etter hverandre, så er det jo liten sjanse for at samme ellever starter gang etter gang. Det var bra så mange fikk kamptrening i dag, poengterte Fagermo i pressesonen etter Glimt-kampen.

Les også: Michael ga Vålerenga seieren i generalprøven, men Dønnum måtte ut med skade (DA+)

Men vil han vurdere å spare noen mot sarpingene, med tanke på det tøffe kampprogrammet som venter?

– Dette var to ellevere som er realistisk å kunne starte med i en seriekamp. Men ingen av de to elleverne var toppet. For det er jo folk i begge elleverne som ville kunne spilt fra start for oss, og som sannsynligvis gjør det mot Sarpsborg. Det blir en annerledes ellevere enn begge de vi så i dag, la han til.

VIF-treneren var fornøyd med følgende etter treningskampen:

– Først og fremst at vi fikk 90 minutter på mange. Så fikk vi som nevnt matchet to ellevere.  Det var jo meningen. Så fikk vi også noen svar på enkeltspillere. Og vi holder nullen. Vi er godt organisert i perioder, og så har vi for enkle balltap til tider. Og det er da Bodø/Glimt får muligheter på kontringer. Der er de gode, sa han.

Mer fra Dagsavisen