Sport

Fagermo trygg på at Holm vil slå tilbake

Odin Thiago Holm mister flere måneder med fotball grunnet meniskskade. Vålerengas trener roser talentets mentale styrke, og tror han kommer sterkt tilbake.

VALLE (Dagsavisen): Odin Thiago Holm måtte nylig meniskopereres. Det ble først kommunisert at stortalentet kun ville miste noen uker med fotball, men nå er det klart at oppholdet på sidelinjen blir mer langvarig. Sannsynligvis er han ikke tilbake i aksjon før i høstsesongen. Holm ønsker ikke å kommentere skaden selv, men Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmer at det er et hardt slag å få.

– Det er jo et slag for alle fotballspillere å få en skade som gjør at du er ute en stund. Nå er Odin heldigvis ung, da. Han har hele karrieren foran seg. Det er tøffere hvis en spiller i 30-årene hadde fått det. Dette her blir jo bra til slutt, men fordi Odin er ung og har hele karrieren foran seg – og fordi talentet er udiskutabelt – så må vi bruke den tida det tar. Det er synd, for jeg så jo på Odin før jul som en forsterkning av elleveren i år etter det jeg så av utviklingen hans i fjor. Og det innhoppet han hadde på slutten, og at han la på seg åtte-ni kilo med muskler.. Han begynte å bli en eliteseriespiller også fysisk. Ferdighetsmessig så er han allerede på et veldig høyt nivå. Så vi mister jo en «ellever-spiller» lenge. Så lenge som må til for at han skal bli helt bra. Og det er det ingen som kan svare helt på (hvor lenge), men det er helt sikkert ganske lenge, sier Fagermo til Dagsavisen.

Les også: VIF om jakten på Molde-talentet: – Har egentlig vært interessert i flere år (+)

– Mentalt sterk

– Man tenker umiddelbart at en meniskskade ikke nødvendigvis er så omfattende?

– Dette er en meniskskade som må ivaretas – nettopp fordi han har hele karrieren foran seg, svarer Fagermo.

– Så det er ikke snakk om noe i tillegg, som en båndskade?

– Nei, kun menisken.

– Hvordan påvirker dette ham mentalt?

– Odin er mentalt sterk. Han er en veldig smart gutt. Vi har hatt et møte med foreldrene hans, og med Odin selv. Så nå handler det om å jobbe med det han kan. Han er i gang allerede, han, med rehabiliteringsarbeidet, svarer VIF-treneren.

Les også: Dønnum om utenlandsplanen: – Har vært klar lenge (+)

Nye fjes

– Hva gjør den skaden med dine behov spillerlogistikkmessig? Det er jo mye snakk om forsterkninger nå.

– Ja, det er klart.. Vi er sterke, men samtidig svake på flere posisjoner når det kommer til dekning. En midtbanespiller inn vil gjøre at Osame Sahraoui kan spille kant. Av rene kanter har vi egentlig bare Aron Dønnum og Amor Layouni, men så jobber vi veldig hardt med Seedy Jatta. Jeg har tro på Seedy, jeg håper at  han kan ta steget nå i løpet av vinteren. Da kan vi jo få fram en egen kant. Men det er klart, vi ser etter noe på midtbanen og på kant. Bakover kan det også være utfordringer, innrømmer Fagermo.

– Det viktigste er at vi finner kvalitet, og forhåpentlig at vi kan få fram noen av ungguttene. Nå er Odin den som har vært fremst i løypa, som skulle fram. Så får vi håpe at noen av de andre unggutta kan ta steget og spille en del, sier VIF-treneren.

Les også: Vålerenga ble tilbudt engelsk midtbaneprofil (+)

Mer fra Dagsavisen