Sport

Fagermo tenker kun på utvikling

Dag-Eilev Fagermo prioriterer ikke å spille på resultat i Atlantic Cup. Det vil også være tilfellet mot Norrköping. Vålerenga-treneren røper at han allerede nå ser gode tegn på at spillerne tar til seg det han ønsker.

Vålerenga tapte 1-3 mot Slavia Praha tirsdag, noe som betyr at muligheten til finaleplass forsvant i Atlantic Cup i Algarve. Men resultatene i Portugal er ikke det Fagermo tenker mest på.

– Vi spiller ikke på resultat her. Det viktigste for oss nå er å bli kjent og å utvikle stallen. Jeg jobber med å implementere måten jeg ønsker laget skal spille på, sier Fagermo til Dagsavisen.

Fredag spiller VIF sin siste kamp i Portugal. Da står svenske Norrköping for tur.

Les også: Tap og skader for Fagermo og Vålerenga (DA+)

Rullerer

– Jeg kommer til å rullere på laget også i den kampen. Det gjelder å bli best mulig kjent med spillerne. Flest mulig skal få vise seg fram her, sier Vålerengas nye trener.

Han er fornøyd med det VIF har vist i kampene mot Häcken (2-1-seier) og Slavia Praha (1-3-tap) i Portugal.

– Det høye presset begynner å komme. Det lave presset er også solid. Slavia Praha skapte omtrent ingenting før vi gjorde mange bytter etter 60 minutter. Vi har en del å jobbe med både offensivt og defensivt, men laget utvikler seg i riktig retning, sa Fagermo i et intervju med arrangøren etter kampslutt tirsdag.

Les også: Den tidligere VIF-profilen ble nylig trener i Canada. Nå drømmer han om å lede ett spesielt landslag

Fornøyd Bjørdal

Stopperveteranen Johan Lædre Bjørdal (33) gleder seg over utviklingen de første dagene under Fagermo.

– Det har vært et positivt opphold her i Portugal. Nå har vi fått Dag-Eilev Fagermo som trener, og han er veldig tydelig og klar på hva han ønsker. Det er fortsatt tidlig i oppkjøringen, men det har vært veldig bra så langt. Og det skal bli enda bedre framover, sier Bjørdal i et intervju med Atlantic Cup-arrangøren.

Dag-Eilev Fagermo og hans mannskap har god tid på seg før sesongstarten her hjemme. Vålerenga sesongåpner Eliteserien 2020 hjemme mot Molde 4. april.

PS! Herolind Shala spiller ikke mot Norrköping fredag. Han pådro seg et overtråkk i kampen mot Slavia Praha, og drar til Oslo for å finne ut av omfanget av skaden. Deyver Vega, som også måtte ut med skade mot tsjekkerne, er tilbake i trening, melder VIF på eget nettsted.

Mer fra Dagsavisen