Sport

Fagermo: – Spillerne mangler rettssikkerhet

Vålerenga leverer en anke på det røde kortet til Herolind Shala i søndagens kamp mot Stabæk. Dommeren har innrømmet at avgjørelsen var feil. Allerede onsdag er det ny kamp.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga har fått ni gule kort og ett rødt på de to første kampene i Eliteserien.

– Slik kan det ikke fortsette, sier Dag-Eilev Fagermo, men mener tre av dem bør strykes (to gule og et rødt).

Mandag sendte Vålerenga en anke på det røde kortet til Shala til Norges Fotballforbund. Der er det disiplinærkomiteen som skal behandle slike saker.

Manglende rettssikkerhet

– Jeg mener norske fotballspillere er uten rettssikkerhet hvis det røde kortet blir stående. Dommer (Rohit Saggi)  innrømmer feil, men likevel må en spiller sone. Det er bristende logikk i det, sier Fagermo til Dagsavisen og Nettavisen på Intility arena mandag.

– Det er som om en spiller blir beskyldt for doping og må sone en straff selv om det viser seg å være feil, sier han.

Vålerenga har hentet opp et eksempel på 2015 i sin anke, men det er lite rettspraksis for å endre utdelte gule og røde kort.

– Dommerens avgjørelser i kampen rammet oss hardt. Også det gule kortet til Magnus Lekven var feil, mens motstanderen (Luc Kassa) skulle hatt rødt. Han fikk spille videre. Hadde dommeren dømt riktig hadde vi vunnet 4-0, er Fagermos analyse.

Rapport fra spilleren

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen bekrefter at klubben sender inn en anke der spillerens forklaring inngår. Disiplinærkomiteen må se på denne sammen med dommerens rapport. Vålerenga spiller ny kamp allerede onsdag.

Om de får behandlet saken så raskt, er usikkert. Men Ingebrigtsen har fått bekreftet at komiteen er på jobb.

– Jeg håper fortsatt Shala kan spille onsdag, men garderer selvfølgelig. Det er det som blir veldig feil i en slik situasjon. Avgjørelsen får konsekvenser umiddelbart, sier Fagermo.

Shala fikk gult kort for påstått filming i en situasjon der han i stedet skulle hatt frispark.

Filming er juks

Fagermo har nulltoleranse for filming både av egne og andres spillere.

– Filming aksepterer jeg ikke. Filming er juks, og det får spillerne klar beskjed om. Lile lite som jeg aksepterer såkalt unødvendige gule kort, at man snakker det på seg eller sparker bort ballen. Det går ut over laget. Men Shala filmet ikke, og da skal han ikke straffes, sier han.

Shala selv er småsyk og deltok ikke på mandagens restitusjonsøkt på Intility arena.

Vålerengas to neste kamper er mot Odd i Skien onsdag og mot Viking i Oslo lørdag kveld. Begge kampene har avspark klokka 20.30.

PS. Rohit Saggi må stå over neste runde.

Mer fra Dagsavisen