Sport

Fagermo på radaren til Vålerenga

Vålerenga har ingen ny trener klar, men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skal være et interessant navn for flere i klubben.

Vålerenga har ikke ny trener på plass til treningene starter i LSK-hallen kommende mandag. Klubben er ennå tidlig i fasen og jobber med å definere hva de vil ha. Så vil man sette opp en navneliste og prioritere i den.

– Vi føler at vi har ganske god tid. Det er viktigere å få riktig trener på plass enn å få vedkommende raskt på plass, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Han vil ikke kommentere enkeltnavn før prosessen er ferdig.

Kobling med Deila

Etter hva Dagsavisen erfarer er Dag-Eilev Fagermo et navn som diskuteres på Valle etter at avgående trener Ronny Deila skal ha pekt på ham. Fagermo har på mange måter vært Deilas læremester da Deila var på vei opp og fram som trener.

Fagermo er trener i Odd, har vært det siden 2008 og er den treneren som har sittet lengst i samme klubb i Eliteserien. Han hadde Deila som assistent i Strømsgodset.

Les også: Han blir Deilas assistent i New York

52-åringen kan trenge en ny utfordring etter at han hadde heng både på seriemedalje og cupfinale med Odd i fjor høst, men begge deler glapp.

Men for både Fagermo og eventuelt Lars Bohinen må klubben gjennom forhandlinger som kan koste dyrt med klubbene de har kontrakt med nå. Det skal ikke ha vært noen formell kontakt ennå.

Kjent navn eller bygge opp en ny

For Vålerenga er vurderingen om de skal gå etter et kjent navn eller bygge opp noe nytt fra grunnen.

Hvis det siste prioriteres er Pål Arne Johansen et aktuelt navn. «Paco», som han kalles er et trenernavn på vei opp med suksess med aldersbestemte landslag.

Også Sarpsborg 08 er på trenerjakt og snuser i de samme markedene som Vålerenga.

Til treningsleir i februar

Haakon Lunov og Johannes Moesgaard er pr. i dag de trenerne som skal ta seg av VIF de neste ukene. Laget skal trene i LSK-hallen et par dager før de skal på en kort treningsleir til Kypros uten å spille kamper. Deretter kommer de hjem og møter Mjøndalen i Nedre Eiker 24. januar.

Ingebrigtsen vil ikke si noe eksakt tidsskjema, men det ligger i kortene at laget ønsker den nye personen på plass før den ganske langvarige treningsleiren i Marbella med to kamper der i midten av februar.

Mer fra Dagsavisen