Sport

Fagermo: – Nå spisses startelleveren

Ingen av de tre prøvespillerne som har trent med Vålerenga de siste ukene, får plass i stallen. Og Dag-Eilev Fagermo er nær VIFs egentlige startellever.

Bilde 1 av 4

VALLE (Dagsavisen): Fredag spiller Vålerenga årets første treningskamp på Intility arena, en kamp som er stengt for publikum.

Mens korona-konsekvensene kveler mer og mer aktivitet, føler VIF-trener Dag-Eilev Fagermo at han må holde fokus på jobben sin: Å skape et best mulig VIF-lag. Uansett om det blir seriestart som planlagt eller ikke 4. april.

Det blir også spesielt for ham at han møter netopp Odd, klubben han har trent i tolv år. Ingen i Eliteserien har vært lenger i en klubb i dette årtusenet.

Barberer stallen

Noe av det første Fagermo pekte på da han kom til VIF var at klubben hadde for mange spillere. Denne uka er Markus Nakkim solgt til Mjøndalen og Harald Martin Hauso (debuterte for A-laget i fjor) til Asker.

På feltet har han også hatt tre prøvespillere, to fra Nigeria (Etim Friday Ubi og Davod Nnaji) og en fra Island (David Snær Johansson).

– Får de kontrakt, Fagermo?

– Nei, det ser ikke slik ut, islendingen reiste hjem tidlig og den ene nigerianeren var også litt skadet. Vi har igjen en mann her. Men det skal veldig mye til for at vi henter inn nye navn utenfra i stedet for talenter fra Oslo som vi selv bygger opp, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Fordi det er klubbens nye strategi?

– Og min strategi. Det er det jeg har drevet med hele tida. Jeg vil ha tak i lokale talenter som kan utvikles. Og tilgangen er større her enn i Telemark. For første gang har jeg unggutter med X-faktor i en stall jeg styrer. Hvis noen skal slå seg inn utenfra skal de ha ekstreme kvaliteter, sier han.

Spiller to kamper

Vålerenga gjør som sist fredag da de spilte dobbeltkamp mot Strømsgodset for å få mye spilletid på hele stallen.

Nå gjør de det samme mot Odd. Og det laget som starter hovedkampen kan være serielaget til Vålerenga. Hvis det blir noen seriestart 4. april.

Fagermo bekrefter at han starter med det antatt beste laget i den første kampen.

- Ja, nå spisser vi nok laget litt ettersom det kan bli landslagsoppdrag på enkelte spillere til de neste treningskampene. Så kampen mot Odd er kanskje den siste treningskampen der jeg har alle spillerne tilgjengelig, sier han.

Men noen forbehold er det. For det første er det høyst usikkert om det blir noe av disse landskampene (aldersbestemte landslag) og dessuten har noen av de faste spillerne måttet ta det roligere denne uka. Jonatan Tollås Nation og Magnus Lekven har måttet hvile muskulaturen en del. Og keeper Adam Larsen Kwarasey trener ennå ikke med laget.

Kampene mot Odd er som sagt stengt for publikum, men VG har kjøpt rettighetene til å sende VIFs hjemlige treningskamper. De to kampene starter klokka 13.00 og 15.00.

Mer fra Dagsavisen