Sport

Fagermo lærte mye av Krasnodar-seieren

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo fikk mange svar fra det unge mannskapet som slo Krasnodar B 3-2 i Marbella søndag. Ett av dem var at flere har en del å gå på fysisk.

Fredrik Holme, Deyver Vega og Ousmane Camara sto for målene da et ungt VIF-lag slo russiske Krasnodar B 3-2 i Marbella søndag.

– Moro å vinne, men jeg er mest opptatt av å kartlegge og utvikle. Jeg er veldig fornøyd med de første 60. Da synes jeg vi er rett og slett gode, med et sånt lag, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Men så er vi ikke godt nok trent. Spillerne begynner å bli slitne etter 60 minutter, det ser vi. Da faller det litt. Det er bra at mange fikk 90 minutter, for vi må ha opp den fysiske kapasiteten før seriestart. Det blir samme opplegg mot Sandefjord (mandag), for dem som ikke spilte mot Krasnodar. Mange vil få 90 minutter i beina, så det er viktig, legger VIF-treneren til.

Les også: Vega inspirerte snuoperasjon for ungt VIF-lag (DA+)

Heldigvis for Fagermo er det fortsatt lenge til seriestart. Dermed kan spillerne jobbe med intensitet og kapasitet i ukene som kommer. VIF-treneren understreker at han også hadde mye å glede seg over i matchen mot Krasnodar.

– Jeg fikk svar på at flere ting vi har jobbet med, nå begynner å komme. Spillerne forstår det, offensivt og defensivt. Og så er det enkeltspillere som viser seg fram. Og vi har mange unge, spennende typer i laget, sier Fagermo.

Han peker på blant andre Deyver Vega, Ousmane Camara og Felix Horn Myhre som spillere som imponerte søndag.

– Peter Michael viste også en helt annen intensitet enn det han har gjort, i hvert fall så lenge han orket, sier Fagermo.

Mer fra Dagsavisen