Sport

Fagermo: – Jeg har omtrent ikke sovet

Dag-Eilev Fagermo legger ned mye tid i å lære seg VIF-spillernes styrker og svakheter. Tirsdag kan han lære enda mer – mot et bunnsolid Slavia Praha-lag.

Fagermo fikk starten han ønsket seg med 2–1-seieren mot Häcken i treningskamp i Atlantic Cup i Portugal søndag – 53-åringens første match som Vålerenga-trener.

– Vi får kartlagt mye om spillerne her. Det skal vi fortsette med. Jeg har omtrent ikke sovet (siden fredagens pressekonferanse), sa Fagermo til VIFs eget nettsted etter Häcken-kampen.

Les også: Fagermo: – Flotte scoringer er god underholdning (DA+)

Kan vise seg fram

Tirsdag kveld er det en meget solid motstander som venter Fagermos mannskap på Estádio Algarve. Tsjekkiske Slavia Praha topper sin hjemlige liga med soleklar margin – avstanden ned til tabelltoer Plzen er på hele 16 poeng. Tsjekkerne er ubeseiret i serien denne sesongen, fasit er råsterke 17 trepoengere og tre uavgjorte kamper etter 20 spilte runder.

I Atlantic Cup åpnet Slavia Praha med 3-3 mot danske AGF. Danskene avgjorde oppgjøret på straffer. Tirsdag kan VIF-spillerne virkelig benytte muligheten til å imponere sin nye sjef Fagermo, poengterer VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen om Slavia-møtet.

– Et utrolig sterkt lag med mange gode spillere. Det blir en god mulighet til å vise seg fram, sier han til Dagsavisen.

Slavia Praha-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen. Laget topper hjemlig liga overlegent. Nå får Vålerenga bryne seg på Jindrich Trpisovskys mannskap i Atlantic Cup i Algarve.Foto: Ina Fassbender/NTB scanpix

Slavia Praha-spillerne har hatt mye å juble for denne sesongen. Her feirer de en scoring i en kamp i desember. Laget topper hjemlig liga overlegent. Tirsdag får Vålerenga bryne seg på Jindrich Trpisovskys mannskap i Atlantic Cup i Algarve.Foto: Ina Fassbender/NTB scanpix

Les også: VIF måtte overnatte i Lisboa (DA+)

Godt inntrykk

– Mange trodde kanskje det var en svak prestasjon av Rosenborg da de tapte mot Slavia Praha (0-2) i treningskamp i fjor, men det tsjekkerne har vist siden da er vel et bevis på hvor høyt nivå de har inne, tilføyer sportssjefen.

Selv dro Ingebrigtsen til Algarve i natt, der han slutter seg til resten av VIF i Atlantic Cup. Han har fått gode tilbakemeldinger fra Fagermo om 53-åringens første dager som Vålerenga-trener.

– Førsteinntrykket har vært bra, og Dag-Eilev var godt fornøyd med treningskampen mot Häcken. Nå kommer han til å bruke mye tid på å lære spillerne og teamet rundt å kjenne, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen