Sport

Fagermo: – I januar vil vi ha tatt store steg på Intility

Etter alle solemerker skrinlegges Marbella-treningsleiren i 2021 for Vålerenga. I stedet blir det sesongoppkjøring på hjemmebane – og i den forbindelse ruster VIF opp på Intility Arena.

VALLE (Dagsavisen): Koronasituasjonen gjør at Vålerenga-spillerne høyst trolig må belage seg på innenlands sesongoppkjøring i vinter. Trener Dag-Eilev Fagermo går langt i å utelukke reiser utenfor landets grenser.

– Det tror jeg. Det har litt med signaleffekten å gjøre også. Hele verden sliter med korona, da kan ikke vi utfordre det med å reise. Signaleffekten av det vil være veldig feil, synes jeg. Det vil ikke være bra for omdømmet vårt. Da må eventuelt korona ha dempet seg i en sånn grad at det er normalt at man gjør noe. Men slik situasjonen er nå, mener jeg det ville vært feil og nesten respektløst, sier Fagermo til Dagsavisen.

Dermed tas det grep på egen hjemmebane. Treningsleir-pengene vil brukes der istedenfor i den spanske solen. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen opplyser at arbeidet allerede er godt i gang.

Les også: Fagermo krysser fingrene for at kapteinen blir: – En fantastisk person (+)

1,5 millioner

– Vi planlegger preseason hjemme på Intility. Vi har slått fra oss Marbella-tur i 2021, og vil heller gjøre tiltak for å kunne ha en enda bedre oppkjøring på hjemmebane, sier han til Dagsavisen og fortsetter:

– Vi investerer i fasilitetene våre for å legge bedre til rette for spillerne. Blant annet har vi investert i å bygge om og forbedre gymmen. Vi jobber også med å få på plass et hvilerom i stadionkroppen, slik at spillerne kan slappe av der mellom øktene. Vi vil i tillegg få inn et aktivitetsrom med bordtennis, «foosball», og så videre. Så det er sånne ting det går på. Når man først skal være på Intility noen timer, skal man kunne slappe av på en bra måte. Så er man klar igjen til neste økt.

Sportssjefen sier følgende om kostnaden for oppgraderingene:

– Vi har brukt rundt 1,5 millioner kroner på gymmen siden vi flyttet inn. Siden da har vi gjort kontinuerlige utbedringer og oppgraderinger etter hvert som man har sett behovet. De nye rommene vi jobber med kommer det ikke til å være store kostnader med, det handler mer om å utnytte plassen vi har til rådighet. Vi har blant annet fjernet lagerromskapasitet for å få utvidet arealet i gymmen. Så rydder vi andre lager for å få på plass et hvilerom. Vi kan vel regne med rundt 30.000-50.000 kroner for å få på plass senger til hvilerommet. Det koster oss ikke så mye, men samtidig gjør det tilbudet for spillerne veldig mye bedre.

###

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Fotballforbundet ber Vålerenga vurdere å sette spillerne i isolasjon

Gulroten forsvinner

Dag-Eilev Fagermo mener det betyr mye for klubben at hjemmearenaen rustes opp.

– Dette har jeg vært opptatt av siden jeg kom til Vålerenga. Jeg sa på den første pressekonferansen at vi skulle trene best i Skandinavia. Det gjør vi ikke for øyeblikket, for Intility er en kamparena, ikke et treningssted. Men nå har vi fått utvidet gymmen vår her med over femti kvadratmeter. Vi har kjøpt inn nytt utstyr for flere hundre tusen kroner, noe som profesjonaliserer gymmen veldig. Vi jobber også med å lage et hvilerom så gutta kan hvile her. Vi jobber dessuten med en egen kantinedel og et eget aktivitetsrom, slik at spillerne har noe å drive med. Da begynner Intility også å bli et ordentlig profesjonelt treningssted. Dette skal vi ha på plass i januar, og da har vi etter min mening tatt store steg på den profesjonaliteten som er viktig for å utvikle fotballspillere, sier Vålerenga-treneren.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Jørgen Ingebrigtsen mener spillerne vil ha små problemer med å forstå at «utenlandsgulroten» droppes i 2021.

– Jeg tror alle skjønner at koronasituasjonen medfører begrenset mobilitet. Det gjelder spillerne også, påpeker sportssjefen.

– Hvor mye penger ville man vanligvis brukt på et utenlandsopphold?  

– Det kommer litt an på hvor lenge vi skulle ha vært der. Men anslagsvis har vi brukt rundt 500.000-700.000 kroner på treningsleir de siste tre årene. De pengene vil altså nå brukes på å gjøre Intility enda bedre for spillerne, sier Ingebrigtsen.

Treningskamper:

  • Vålerenga - Sogndal, Intility Arena 12. februar
  • Vålerenga - Strømsgodset, Intility Arena 19. februar
  • Bodø/Glimt - Vålerenga, Aspmyra 5. mars
  • Vålerenga - Sarpsborg 08, Intility Arena 9. mars
  • Vålerenga - Raufoss, Nammo Stadion 12. mars
  • Vålerenga - KFUM, Intility Arena 19. mars
  • Vålerenga - IFK Göteborg, Intility Arena 26. mars

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen