Fagermo: - Glimt er serievinner, men vi kan slå dem

(Brann - Bodø/Glimt 1-3). Bodø/Glimt leder serien med 16 poeng og VIF-trener Dag-Eilev Fagermo kårer dem som seriemestere. Om en uke skal Vålerenga opp mot Glimt i Bodø.

Bodø/Glimt fortsatte sin sensasjonelle sesong i Bergen søndag der Brann ble senket etter en sterk 2. omgang av gjestene.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo fulgte kampene fra Eurosports studio og han var klar i konklusjonen.

- Glimt vinner serien etter en imponerende sesong. Men de taper for oss på søndag for vi er i stand til å slå dem, sa han.

Fokus på eget lag

Han har bakgrunn for sine påstander. Vålerenga har møtt Glimt to ganger i år. Seier 1-0 i treningskamp en uke før seriestart og 2-2 i seriekampen i Oslo.

Søndagens kamp går i Bodø.

- En slik kamp må vi møte med vår egen selvtillit. Vi må ha fokus på oss sjøl, ikke Glimt. Angrep er det beste forsvar og vi må tørre å spille vårt eget spill. Det er dette Glimt har klart i hele år og derfor vinner de serien fortjent, mener Fagermo.

Ettersom Vålerenga slo Molde 2-1 lørdag kveld, bidro de til at luka mellom gull og sølv ble enda større.

Fagermo mente det er mye å rette å i VIFs spill mot Molde. Han syntes det ble for mange individuelle løsninger utover i kampen.

Vålerenga er nå med i sølvkampen sammen med Molde, Rosenborg, Odd og Kristiansund.

Før Glimt tar i mot Vålerenga skal de til Milano for å møte AC Milan i Europaliga-kvalifiseringen.

Best i Bergen

Det gikk riktignok 51 minutter før det ble nettkjenning i søndagens bortekamp i Bergen, men da kom det til gjengjeld tre mål i løpet av 20 minutter. Philip Zinckernagel sto for de to første, mens Jens Petter Hauge la på til 3-0 etter et kratfullt løp.

Thomas Grøgaard satte inn reduseringen for Brann tolv minutter før full tid, men venstrevingens scoring ble kun en mager trøst for mannskapet til Kåre Ingebrigtsen.

Serieleder Glimt stormer videre og er fortsatt uten tap etter 18 serieomganger. Luken på 16 poeng synes noe nær umulig å tette for forfølgerne. Det er bare Glimt og Vålerenga som nå er ubeseiret på hjemmebane.

Rosenborg vant

Molde følger nærmest nordlandsklubben, mens Rosenborg er lag nummer tre på tabellen. Søndag ble det 2-1-seier hjemme mot Haugesund for Åge Hareides mannskap.

De tre poengene satt samtidig langt inne. Først ti minutter før full tid satte innbytter Vegar Eggen Hedenstad inn målet som til slutt skilte lagene. Det kom etter mye klabb og babb foran gjestenes mål.

Haugesund åpnet friskt på Lerkendal og tok ledelsen allerede etter ti minutter. RBK-keeper André Hansen fikk trøbbel med å holde ballen ute etter et hjørnespark fra Alexander Stølås, og returen satte Kristoffer Velde i mål.

RBK slo tilbake tidlig i annen omgang ved spissen Dino Islamovic. Han gjorde en god prestasjon da han satte ballen i mål med hælen, skriver NTB.

Søndagens kamp mellom Bodø/Glimt og Vålerenga har avspark 20.30.

Eliteserien menn søndag, 18. runde:
Brann – Bodø/Glimt 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (51), 0-2 Zinckernagel (67), 0-3 Jens Petter Hauge (71), 1-3 Thomas Grøgaard (78).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Kristoffer Barmen, Brann, Sondre Brunstad Fet, Victor Boniface, Bodø/Glimt.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal – Jon-Helge Tveita, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Bismar Acosta fra 75.), Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Daniel Pedersen – Petter Strand, Robert Taylor (Erlend Hustad fra 76.), Thomas Grøgaard – Daouda Bamba.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe (Marius Høibråten fra 76.), Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernagel (Ola Solbakken fra 83.), Victor Boniface, Jens Petter Hauge.

Brann – Bodø/Glimt 1-3, Rosenborg – Haugesund 2-1, Sandefjord – Strømsgodset 0-0, Start – Kristiansund 1-2, Viking – Aalesund 5-2.

Senere kampstart: Odd – Stabæk (20.30).

Spilt lørdag: Vålerenga – Molde 2-1 , Sarpsborg – Mjøndalen 2-0 .