Sport

Fagermo: - Et ufaglært spørsmål

Dag-Eilev Fagermo mener kritikerne må se det store bildet om hvor Vålerenge befinner seg. - I fjor var klubben nær nedrykk, nå er vi på bronseplass, sier han.

Fagermo var på ingen måte skuffet etter ett poeng på Nadderud onsdag kveld. Etter den tredje 1-1 kampen på rad mente han dette poenget var det sterkeste.

Men da en NRK-journalist lurte på hvorfor ikke VIF vinner fotballkamper lengre, kom svaret.

- Et ufaglært spørsmål. Vi har to tap i høst, vi har åtte strake kamper uten tap og kjemper om bronsemedalje, den beste plasseringen på ti år. I fjor var klubben få poeng fra å rykke ned, var det klare svaret fra VIF-treneren.

Til Dagsavisen utdyper han:

- Vi bygger denne klubben steg for steg og gode resultater avler enda større forventninger. Mot Stabæk fikk vi som fortjent. Vi startet best, men på bakgrunn av at vi slipper til så store sjanser i mot etter pause var uavgjort et helt greit resultat. Mot Aalesund var vi svake, mot Sarpsborg hadde vi sjanser nok til å vinne, mot Stabæk ga 1-1 et riktig bilde av kampen, sier han.

Rosenborg og Odd kan utligne

Vålerenga er fortsatt på bronseplass på 48 poeng, men bpde Rosenborg og Odd kan komme opp på samme poengsum når de har spilt sine utsatte kamper.

Vålerenga har igjen to hjemmekamper (Rosenborg og Start) og en bortekamp (Viking).

Kommende mandags kamp mot Rosenbrg på Intility er allerede døpt bronsefinalen.

Mot Stabæk gjorde Fagermo tre endringer av nødvendige årsaker, men han tror både Aron Dønnum og Jonatan Tollås Nation er tilbake mot Rosenborg. Samtidig berømmer han erstatterne Bård Finne og Johan Lædre Bjørdal.

Kanonskudd

- Vi har bedre bredde i stallen, begge går inn og gjør en god jobb, sier han.

Til mandagens kamp kommer pussig nok Rosenborg med tre strake tap, Vålerenga med tre strake uavgjort.

Henrik Bjørdal, som var nær ved å avjøre kampen med et stjernetreff i krysstanga, mener VIF må fokusere på mulighetene.

- Vi er ikke fornøyd med tre kamper uten seier, men vi vet vi kan bedre og plukker poeng i hver kamp, sier han til Dagsavisen.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen