Sport

Fagermo drar på gress-befaring på Nadderud

Vålerenga er fire kamper fra en bronsemedalje som kan sikre varige inntekter.

Ettersom Rosenborg taper og taper, hangler Vålerenga seg videre i medaljekampen. Fire kamper gjenstår før Eliteserien forhåpentligvis lander på sin nye sluttdato, 22. desember.

Detaljer avgjør

– Jeg må rett og slett dra til Nadderud og sjekke ut befatningen på den banen der før jeg legger opp tirsdagens trening og laguttak, ser VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Han fikk se Vålerenga på det svakeste og beste igjen da laget berget ett poeng på overtid mot laget som aldri taper på Intility Arena, Sarpsborg 08.

Les også: Holdt liv i medaljehåpet

Må se mulighetene

I all frustrasjonen over det han så, velger han å tolke poenget positivt.

– Vi gir aldri opp, vi vinner et poeng på slutten og kunne tatt alle tre. Jeg vet allerede hva vi må trene mer på til vinteren: Angrepsspill mot etablert forsvar. At motstanderne legger seg så lavt på vår hjemmebane, betyr at vi har tatt noen steg. Og det kampbildet vil vi få oftere her, sier han.

I egne føtter

Vålerenga ligger på bronseplass i Eliteserien fire runder før slutt. To bortekamper og to hjemmekamper gjenstår.

Vålerenga har dette nå i sine egne føtter.

Og kampprogrammet skal Vålerenga være rustet for. Etter at terminlista ble bygget om i forrige uke spilles neste runde allerede onsdag, der Vålerenga møter Stabæk på Nadderud.

Så kommer Rosenborg til Intility kommende mandag. Til det som allerede er døpt til bronsefinalen.

Men fortsetter Rosenborg og Vålerenga å snuble i innspurten, kan de passeres av både Kristiansund og Odd som kommer bakfra.

Tre dager etter kampen mot Rosenborg skal VIF til Stavanger før det blir en lang pause på ti daer før den siste hjemmekampen mot Start, to dager før Sølvguttene synger høytiden inn.

Den lange pausen der er lagt for å fange opp eventuelle nye kamper som må utsettes på grunn av koronasmitte.

Ingen lette kamper

Ivan Näsberg sørget for poenget søndag da han dundret inn ballen i mål via ryggen til Felix Horn Myhre langt inn i overtiden.

– Vi ligger på bronseplass og det er det få som hadde trodd før sesongen. Vi viser styrke ved aldri å gi opp. Vi var jo veldig nær å vinne kampen også, sier Näsberg til Dagsavisen.

Utligningen hans kom i det 95 minutt og rett etter lå ballen i mål igjen, men den scoringen ble korrekt avblåst for offside.

– Det er ingen lette kamper, men vi vet jo at vi kan slå alle. Samtidig må vi lære oss tålmodighet når vi møter lag som bare legger seg i forsvar, slik vi har opplevd i de to siste kampene nå, sier han.

Vålerenga styrer mot sin beste plassering siden sølvsesongen 2010.

Blir laget topp fire sikres også Europaspill neste år, og mulige inntekter Vålerenga intenst trenger. Også hver plassering opp på sluttabellen utløser store bonuser fra Norsk Toppfotball.

FAKTA

Tabellen fire runder før slutt:
1. Bodø/Glimt     71 (+61)
2. Molde              53 (+34)
3. Vålerenga        47 (+13)
4. Rosenborg      45 (+13)
5. Kristiansund  43 (+13)
6. Odd                   42 (+8)
OBS! Odd har en kamp mindre spilt.

VIFs gjenstående kamper;
Onsdag 2.12: Stabæk - VIF (20.00)
Mandag 7.12: VIF - Rosenborg (18.00)
Torsdag 10.12: Viking - VIF (18.00)
Tirsdag 22.12: VIF - Start

Mer fra Dagsavisen