Sport

Fagermo: – Børven var aldri aktuell for VIF

Det var aldri aktuelt for Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga å hente Torgeir Børven. Nå vil RBK-nykommeren senke gamleklubben – og gamlesjefen – nok en gang.

Børven skrev opprinnelig under for Rosenborg fra 1. august, men tirsdag ble det klart at trønderne henter ham allerede nå. Dermed er 28-åringen klar til onsdagens kamp mot Vålerenga på Lerkendal. Uten å ha en eneste trening med laget. Børven scoret tre mål mot VIF da Fagermos mannskap tapte 1-4 i Skien for en uke siden. Nå vil han nok en gang stikke kjepper i VIF-hjulene.

– Jeg fikk en melding fra Fagermo som lurte på om jeg ble klar for Rosenborg og skulle spille mot VIF. Han frykter nok meg etter at det funket veldig bra for meg sist. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Rosenborg, sier Børven til RBKs eget nettsted.

– Ikke et Odd-lag

Fagermo var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag, men svarte nylig dette om Børven i et intervju med Dagsavisen:

– Var det noe tema i VIF å hente Børven nå da dere skjønte han ble ledig i markedet?

– Nei. Det er i praksis ansettelsesstopp i VIF, klubben er blakk. Vi kan ikke konkurrere med lønninger på det nivået. Dessuten vil jeg ikke lage Vålerenga til et Odd-lag, sa VIF-treneren.

Torgeir Børven var i Vålerenga i 2012 og 2013, der han spilte 44 kamper og scoret 18 mål (sju av dem i cupen). Han ble etter 2013 hentet til Twente i Nederland og var der frem til 2016. Derfra gikk han til Brann i tre sesonger før han kom under Fagermos vinger igjen i Odd de to siste sesongene. Han trente også under Fagermo før han gikk til VIF i 2012. Da gikk han på Toppidrettsgymnaset i Skien samtidig som han spilte i Odd.

– Flink til å sette sjansene

Fagermo sa følgende om sin gamle elev da spissen senket Vålerenga nylig:

– Vi gjør personlige feil foran målene hans, men Børven er flink til å sette sjansene han får.

Børven ble toppscorer i Eliteserien i fjor med sine 21 mål. I år er han allerede toppscorer med seks mål på fire kamper. Han føler seg skarp før RBK-karrieren går i gang.

– Det er en god følelse å få til dette nå, jeg tror det er den beste løsningen for alle parter, sier Børven til RBKs nettsted om Odd-overgangen.

Også Skjelbred RBK-klar

Mandag ble det klart at Herolind Shala slipper å stå over RBK-kampen. Dermed har VIF-trener Fagermo en slagkraftig tropp til onsdagens møte. Da denne avisen gikk i trykken, var det dog fortsatt ikke klarhet i om hvorvidt kaptein Jonatan Tollås Nation blir klar til spill på Lerkendal.

Uansett er Dag-Eilev Fagermo og co. sterk i troen før turen opp til Trondheim. Mandag sa VIF-treneren følgende til Dagsavisen.

– Jeg er ikke så opptatt av Rosenborg. Vi reiser dit for å få ut mest mulig ut av det som VIF skal framstå som. Greier vi det, har vi en god sjanse til å vinne, sa VIF-treneren.

Han kan møte et ganske nytt Rosenborg. Også Per Ciljan Skjelbred er spilleklar for denne kampen, hvis han er skadefri.

Mer fra Dagsavisen