Fotball

- FA-cupen er bonus

ENGELSK FOTBALL: Ole Gunnar Solskjær leder Cardiff i sin første kamp i dag. Men han oppfatter FA-cupen mot Newcastle som ren bonus.

Solskjærs debut i dag:

- FA-cupen er bonus

ENGELSK FOTBALL: Ole Gunnar Solskjær leder Cardiff i sin første kamp i dag. Men han oppfatter FA-cupen mot Newcastle som ren bonus.

n Reidar Sollie

Etter å ha vært Cardiff-sjef i ett døgn, reiste Ole Gunnar Solskjær og laget til Newcastle i går ettermiddag. I kveld kommer Solskjærs debut på trenerbenken. Men FA-cupen er prioritert bak Premier League.

- Vi har ikke fått mye tid til å forberede denne kampen, men jeg har en idé om hvordan vi skal angripe kampen, sa Solskjær på et nytt pressemøte i Cardiff i går før avreise.

Han har ikke ledet lag i noen kamp siden Molde slo Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal den siste søndagen i november.

- Hver kamp er viktig, og vi ønsker selvsagt å gå videre til neste runde. Kall det (FA-cupen) gjerne en bonus. Det gir oss en sjanse til å bygge momentum, sa Solskjær.

Tenker offensivt

Da han ble lansert dagen før var han ivrig på å understreke hvordan Cardiff skal spille.

- I mitt hode handler fotball om å angripe med stor fart. Vi skal framover, framover, gjentok Solskjær seg selv flere ganger.

Og som gammel spiss er han opptatt av hvordan laget som helhet skal framstå.

- Det er masse kvalitet i dette laget og jeg gleder meg til å komme i gang. Å forsterke stallen er ikke mitt fokus ennå, men jeg har har fått masse tips og mange meldinger fra agenter som mener de har noe å tilby, sier han.

En ukes jobb

Det har vært en hektisk periode for Cardiff, som det har vært for alle lag i engelsk toppfotball.

Etter 0-2-tapet for Arsenal i London første nyttårsdag har det handlet om restitusjon etter et hardt kampprogram. Etter dagens cupkamp i Newcastle blir det en ukes pause fram mot den viktige bunnkampen mot West Ham på hjemmebane om en uke.

Det har også vært mye støy rundt klubben etter at den forrige manageren fikk sparken i romjula.

Fjerde juledag bestemte Solskjær seg for å snakke med Cardiff.

Det siste døgnet har han brukt tid på å bli kjent med menneskene som jobber i klubben.

- Først må du få en følelse for klubben og folkene i klubben. Jeg er blitt veldig imponert. Det er mange ting og mange inntrykk. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sa han i går.

- Formen i laget har vært bra, og noen individuelle prestasjoner har vært veldig bra. Nå må vi gjenskape energien i laget. Jeg gleder meg til å se dem ute på gresset, sa Solskjær som stort sett har smilt siden han kom.

Venter med innkjøp

Kampen mot Arsenal onsdag var første gang han så dem live.

- Men jeg fikk med meg en kamp på TV i juleferien, sier han.

Det har vært spekulert i om Solskjær vil hente norske spillere til klubben. Det ville han ikke si noe om i går.

- Jeg har snakket med Mehmet (Dalman, styreleder) og speideravdelingen. Jeg har fått en liste over spillere de har fulgt. Men det er ikke min prioritet nå. Det viktigste er å jobbe med spillerne som er her. De har vært i toppen av mesterskapsserien i fire år. De er vant med å vinne kamper og er gode nok til å være her (i Premier League), slo Solskjær fast.

Han liker entusiasmen og lidenskapen som omgir klubben. Men han vet at klubben trenger en seier snart igjen. Det har ikke skjedd siden 14. desember og det er lenge i dette faget.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen