Eventyr-debut og van Gaal-skuespill

(Manchester United - Arsenal 3-2). Marcus Rashford med to scoringer og en målgivende. Og manager Louis van Gaal med sesongens sidelinje-stunt. Det var mange høydepunkter på Old Trafford søndag ettermiddag.

Bilde 1 av 4

Av Odd-Sølve Grannes

Et skadeplaget Manchester United slo Arsenal 3-2 på Old Trafford. Den 18 år gamle Premier League-debutanten Marcus Rashford ble dagens mann med to scoringer og en målgivende pasning.

Rashford debuterte for Manchester United i europaligaen mot Midtjylland torsdag. Da ble han helten med to mål. På grunn av skader på Anthony Martial og Wayne Rooney fikk han på ny sjansen fra start mot Arsenal.

– Det er min første kamp i Premier League, og det er helt utrolig. Å score er bare en bonus. Det var et sjokk å spille i midtuka, og nå fikk jeg spille igjen, det er bare stort, sa Rashford etter kampen.

Det er ikke bare på spissplass United sliter med skadeproblemer. Over en hel startellever er ute med skade, noe som førte til startplass for høyreback Guillermo Varela og Michael Carrick i midtforsvaret.

– Det er godt når du spiller mot et av Premier Leagues beste lag og kan spille med en slik ambisjon og prestasjon, sa Manchester United-manager Louis van Gaal.

Sjokkerte

Etter en jevn åpning sjokkerte United og Rashford gjestene på tre minutter litt over halvveis i første omgang.

Varela fikk lagt inn, men traff Arsenal-spiller Gabriel. Forsvareren fikk ikke klarert skikkelig, og ballen havnet i beina på Rashford. Spissen banket ballen i mål til 1-0.

Bare minutter senere vant vertene ballen høyt i banen. Etter flott angrepsspill fikk Jesse Lingard ballen på høyrekanten. Engelskmannen prikket ballen på hodet til Rashford, som doblet ledelsen på ekte toppscorervis.

Fem minutter før pause reduserte tidligere Manchester United-spiller Danny Welbeck. Spissen løp seg fri på frispark fra Mesut Özil.

– Vi sto veldig høyt i første omgang. Det er risikabelt mot et lag som Arsenal, men vi endret ting i annen omgang og var veldig kompakte, sa van Gaal.

Nytt håp

Halvveis ut i annen omgang var Rashford sentral igjen da United økte til 3-1. Unggutten la til rette for Ander Herrera på 18 meter. Spanjolen skjøt via Laurent Koscielny og i mål.

Bortelaget ga seg ikke. Welbeck burde blitt tomålsscorer bare fire minutter senere, men David de Gea reddet mesterlig. Returen fanget Özil opp og banket ballen i mål.

Arsenal tapte terreng i gullkampen med tapet. London-klubben er fem poeng bak serieleder Leicester. Laget er også tre poeng bak naboen Tottenham, som tok tre poeng søndag.

– Jeg er skuffet fordi vi tapte kampen, men vi vil fokusere på neste kamp. Vi må sikte mot å komme tilbake enda sterkere, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Kastet seg ned

Kampens mest oppsiktsvekkende øyeblikk skjedde på sidelinja etter pause da Louis van Gaal i dialog med fjerdedommeren plutselig kastet seg ned på banen og ble liggende rett foran innbytterne til stor forbauselse foran supporterne. Angivelig var han misfornøyd med spillere som falt for lett.

United styrket sin posisjon i kampen om mesterligaplass. Laget er på femteplass og har tre poeng opp til Manchester City på plassen foran, men rivalen spiller sin kamp i den 27. runden senere på grunn av ligacupfinalen. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball søndag, 27. runde:

Manchester United – Arsenal 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 Marcus Rashford (29), 2-0 Rashford (32), 2-1 Danny Welbeck (40), 3-1 Ander Herrera (65), 3-2 Mesut Özil (69).