Euro 2020 skal bli Englands EM

England er klare for et fotball-EM som spilles over hele Europa. Men det er på Wembley kroningen skal skje.

Da Chelseas Tammy Abraham satte inn den sjuende scoringen mot Montenegro var festen over og England var endelig sikret den plassen som gjør at de kan få store opplevelser på Wembley neste år.

For selv om trekningen av sluttspillet ikke skjer før 30. november, er det allerede bestemt at England skal inn i gruppe D som spilles i London og Glasgow.

Får spille hjemme

Alle arrangørland som kvalifiserer seg, er sikret gruppespillkamper på hjemmebane.

Og en semifinale og finalen spilles også på Wembley. Også der har England ambisjon om å være.

– Nå har vi et halvt år å forberede oss på. Den tida skal vi benytte godt, sa landslagssjef Gareth Southgate etter seieren på Wembley.

Der mønstret han et lag som hadde en snittalder på snaut 23 år, det yngste engelske landslaget som noen gang har spilt en kvalifiseringskamp. Og der Harry Kane igjen ble forgrunnsfiguren med sine tre scoringer.

Både han og Southgate vet inderlig godt at England ikke har vunnet noe som helst siden VM på hjemmebane i 1966.

Styrt trekning

Nå tenker de at EM i 2020 egentlig også er på hjemmebane.

Søndag avslutter England kvalifiseringsspillet borte mot Kosovo, en kamp som ikke betyr noen ting for utfallet av denne pulja. Tsjekkia ble også klare torsdag kveld.

Når trekningen rigges til i Bucuresti 30. november er mange føringer lagt. England spiller i London, Italia åpner i Roma, Russland åpner i St. Petersburg,

De fire siste plassene som fordeles i slutten av mars i omspillet i Nations League, der Norge er en av de mulige vinnerne, puttes inn i tablået. Og skulle Norge vinne sine kamper der tyder mye på at vi kommer i nettopp Englands pulje.

PS. Raheem Sterling, som ble utelatt mot Montenegro etter krangelen med Joe Gómez, er med igjen mot Kosovo søndag.