Fotball

Etterspill etter Martins farvel

Martin Andresen avsluttet VIF-livet på Ullevaal med tap. Og klubben kan få straff.

(Vålerenga - Lillestrøm 1-2). Vålerenga-Lillestrøm er en av høytrykkskampene i norsk fotball. Årets utgave hadde nesten ingen sportslig betydning, men blant supporterne er den fortsatt et høydepunkt. Og det tok bokstavelig talt fyr på Ullevaal.

- Dette er veldig trist for fotballen og veldig synd at siste kamp skal bli preget av dette, sa VIFs styreleder Åge Petter Christiansen da politiet hadde tatt oppstilling inne på Ullevaal-matta da kampen for lengst skulle vært satt i gang. Men bluss og knallskudd fra Lillestrøm-supporterne utsatte avspark med et drøyt kvarter. LSK-supporterne svarte på VIF-supporternes bruk av bluss som var blitt godkjent på forhånd.

- Erfaringsmessig roer slikt seg ned så fort man får satt i gang kampen. Og slik ble det her også, sier Martin Andresen til TV 2.

Men også for ham ble avslutningen på hjemmebane en nedtur. I stedet var det et hardt presset Lillestrøm som kunne løfte blikket og se framover mot neste sesong med den spillergruppa de nå har. Seiersmålet kom etter et av de flotteste angrepene som er vist på Ullevaal i år. En elegant flikk fra Thorstein Helstad til Erling Knudtzon, like elegant innlegg til Palmi Rafn Palmasson som banket inn 2-1. Dermed kan Lillestrøm i teorien passere Vålerenga på tabellen i siste serierunde. Og VIF blir antakelig straffet økonomisk for tribunebråket.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen