Etterforskes for kampfiksing

Norge knuste Hondruas med 12-0 i U20-VM torsdag. Nå skal FIFA etterforske kampen for kampfiksing, melder VG.

Presidenten i det honduranske fotballforbundet (Fenafuth), Jorge Salomón bekrefter dette overfor avisen Diario Deportivo Diez.

– Vi signerte en forståelse med FIFA om transparens. Da er det naturlig at de kommer til å reagere. Vi i fotballforbundet kommer ikke til å gjøre noe, det er FIFA som går fram med granskingen, sier Salomón videre ifølge VG.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over at FIFA tar affære og gransker kampen.

– Jeg synes det stinker sånn som Honduras opptrådte i går. Vi skal ikke ta all ære vekk fra de norske spillerne, men for meg var det bare en trist kamp å se hvordan Honduras framsto, sier TV 2-eksperten til avisen.

Erling Braut Haaland scoret hele ni mål i kampen. Det er fortsatt uklart om Norge går videre i mesterskapet som en av fire gruppetreere. Det avgjøres etter fredagens kamper.

Landslagstrener Pål Arne Johansen stiller seg tvilende til snakket om kampfiksing.

– Det høres merkelig ut, synes jeg. Jeg har sett Honduras i ni kamper og jeg har sett at om du spiller slik som Uruguay gjorde mot dem, så kan du vinne, men du vinner lite. Spiller du slik som New Zealand og vi gjorde mot dem, som har lignet veldig på hverandre, så er det måten å slå dem på, sier han til  Nettavisen.