Abdisalam Ibrahim etter sin første trening med VIF på Ullevaal lørdag.

Etter første trening med VIF: – Uproblematisk å spille mot Viking

Abdi Ibrahim var på sin første VIF-trening på Ullevaal lørdag. Gutten som trodde han skulle serieåpne for Viking, møter nettopp Viking i første serierunde mandag kveld.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): - Slik er fotballen, smiler Abdisalim Ibrahim etter å ha debutert på trening med Vålerenga lørdag. Det passet bra at han rakk den første trenigen Vålerenga fikk på sin hjemmebane de neste fem månedene, Ullevaal.

- Jeg har egentlig alltid drømt om å komme hit. Vålerenga anser jeg som en av landets største klubber. Jeg er klar for spill umiddelbart, sier Abdi, som opprinnelig er fra Fjellhamar og sier at han nesten har kommet hjem.

Dagsavisens tips for elitesrein 2017: RBKs ønske om at Vålerenga skal heve seg, blir innfridd

Rett inn på laget?

Inntil fredag formiddag var han tiltenkt i Vikings startellever på Ullevaal mandag. I stedet blir det kanskje blå VIF-trøye i stedet.

- Er det problematisk for deg at det er nettopp Viking dere møter i første kamp? Du møter alle du har trent med i vinter?

- Nei da, jeg spiller hvis Ronny Deila vil ha meg på banen, sier Abdi, som han helst kaller seg, til Dagsavisen.

- Ja, vi bruker ham hvis jeg finner det riktig. Overganger skjer fort i denne bransjen, sier Ronny Deila.

Og "Abdi" var svært synlig til stede på Ullevaal. Han kommer til rett tid ettersom Vålerenga har store skaderoblemer på sentral midtbane. Verken Christian Grindheim eller Magnus Lekven kunne trene lørdag.

Ikke tilfeldig

- Ja, det er ikke tilfeldig at vi hentet de vi hentet fredag, sier Ronny Deila, som har hele trioen Abdi Ibrahim, Daniel Berntsen og Muhamed Keita spilleklare til seriestarten. Hvem han vil starte med vet han ikke før mandag.

- Nei, vi vet ikke om Christian Grindheim og Magnus Lekven blir klare ennå. Vi trenger alternativer. Og jeg er veldig fornøyd med at vi fikk inn de to siste spillerne fredag ettermiddag, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Også Daniel Berntsen ble drillet i sentral rolle på lørdagens Ullevaa-trening. Han har spilt mest venstrekant i Djurgården i sesongoppkjøringen.

Har scoret mot VIF

Også Abdi Ibrahim liker seg best sentralt.

- Jeg har veldig gode erfaringer med Ronny som trener i Strømsgodset da vi vant seriegullet der. Jeg scoret jo blant annet mot Vålerenga her. Nå vil jeg gi alt for VIF. Jeg er en 110 prosent-spiller, lover han.

Han er oppvokst på Fjellhamar og mener Vålerenga prøvde å koble ham til seg da han var 15 år. Men klubbvandringen ble annerledes. På grunn av Vikings økonomiske problemer er han nå på Oslo øst.

- Ja, vi regner han som lokal spiller. Vi må ha noen sånne, sier Ronny Deila, som venter til mandag med å ta ut startelleveren.

Han var veldig fornøyd med lørdagens trening på en flott og innbydende Ullevaal-matte.