Etter fem målløse perioder kom første scoring

(Sparta - Vålerenga 0-1). Vålerenga har spilt seks perioder med hockey og scoret ett mål. Men torsdag kveld ga det full poengpott.

Etter 0-3 for Frisk Asker i serieåpningen var det viktig for VIF å få sesongens første scoringer i Sparta amfi. Den kom, nærmest selvfølgelig ved Tobias Lindström, men den satt langt inne. For VIF fikk ikke uttelling før i begynnelsen av tredje periode. Pasningen kom fra Daniel Sørvik og Lindström var kontant da han satte scoringen da Vålerenga spilte i overtall.

Det ble altså fem målløse perioder for VIF før det løsnet. Men i fem av seks perioder i disse to kampene har Vålerenga vunnet skuddstatistikken. Så det er ikke den offensive viljen det har skortet på. Men effektiviteten.

Jevne kamper

Mange har varslet nedtur for et svekket VIF i år, men torsdagens kamp mot Sparta var en opptur. Det er alltid jevne kamper mellom disse to lagene, i fjor endte alle kampene med ettmålsseier en eller annen vei.

Sparta kom fra prestisjeseier over Stjernen og trodde de hadde VIF på gaffelen denne kvelden. Men etter 16-5 til Vålerenga i skudd i første periode, skjønte Sparta at de måtte stramme lissene etter den første pausen. Da var de mye mer aggressive og skuddhissige, men da var det keeper Steffen Søberg som holdt VIF inne i kampen i den intense midtperioden.

Møter Narvik på opptur

I de siste tje minuttene tok VIF tilbake kommandoen. Og etter drøyt seks minutter kom den forløsende scoringen som ga ny energi i kampen. Lindström med gullhjelmen jublet av etterlentet lettelse da pucken satt bak Sparta-keeperen.

Det ble en viss spenning i sluttfasen da Vålerenga fikk en utvisning (var nær to samtidig), men Sparta klarte ikke å utnytte overtallet. Heller ikke grepet ved å ta ut keeper i det siste spilleminuttet hjalp. VIFs forsvar ble med på leken og blokkerte og kneblet de forsøkene som kom.

Magnus Brekke Henriksen ble kåret til kampens beste spiller der VIF vant skuddstatistikken 31-22.

Dermed tre poeng til Vålerenga som har Narvik i sesongens første hjemmekamp i Furuset Forum kommende lørdag. Narvik tok en historisk seier over Stjernen torsdag, Nord-Norges første seier på øverste nivå noensinne i ishockey. Det vil de gjerne følge opp mot VIF.

Sparta – Vålerenga 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Sparta amfi: 1890 tilskuere.