Etter 3-3: - Liverpool må bli kjedeligere

(Arsenal - Liverpool 3-3). James Milner etterlyser mer kynisme etter at Liverpool var involvert i en ny målfest som endte 3-3 i et fyrverkeri av en kamp fredag kveld.

Av Adrian Richvoldsen

Liverpool-laget har vært et symbol på fantastiske scoringer og enkle baklengsmål denne sesongen. Fredag ledet laget 2-0, men kom plutselig under 2-3 mot Arsenal i en kamp som til slutt endte uavgjort.

– På dette nivået er du nødt til å holde kampen ut. Vi må bli mer kjedelige. Vi var naturligvis gode framover, men noen ganger må man bruke fem minutter på å stramme opp laget. Alle baklengsmålene var vår feil, og det er noe vi må lære av, for det virker som det er vår bane i år, sa midtbanespilleren til  Sky Sports etter kampen.

Arsène Wengers Arsenal kunne vært under både 0-2 og 0-3 til pause, men slapp med 0-1 etter at Philippe Coutinho ga Liverpool ledelsen i det 26. minutt.

Mohamed Salah doblet til 2-0 etter 52 minutter, men etter det skrudde Liverpool-laget fullstendig av lyset defensivt.

Tre Arsenal-scoringer, alle i løpet av fem minutter like etter pause, var nok til å snu kampen og sørge 3-2, men Roberto Firmino fikset ett poeng for Liverpool med sin 3-3-scoring.

Liverpool-dominans

Det var gjestene fra Merseyside som var best før hvilen.

Mohamed Salah, som har hatt en fantastisk sesong hittil, hadde ikke sin beste dag fredag. Han kunne vært tomålsscorer før pause etter flere kjempesjanser, men maktet ikke å overliste Petr Cech før det var spilt 52 minutter.

Da hadde allerede Philippe Coutinho gitt laget ledelsen ved å heade ballen i en bue over Arsenals tsjekkiske målvakt.

Arsenal-dominans

Etter 2-0-scoringen viste imidlertid Jürgen Klopps lag hva som har vært problemet denne sesongen. En fullstendig komfortabel ledelse ble brått til først 1-2 da Alexis Sánchez utnyttet en uoppmerksom Joe Gomez på bakre stolpe og headet inn reduseringen.

Kun minutter etter dro Granit Xhaka til fra distanse. Ballen flakket noe i luften, men gikk rett på Simon Mignolet som kun maktet å slå ballen i eget nett til 2-2.

Nedturen fortsatte for gjestene da Mesut Özil snudde kampen med sin 3-2-scoring etter 58 minutter.

Tyskeren spilte en elegant vegg med Alexandre Lacazette før han på like elegant vis chippet ballen over en utrusende Mignolet, men Liverpool fikk med seg et fortjent poeng da Roberto Firmino satte inn 3-3 etter 71 minutter.

Resultatet gjør at Liverpool ligger på fjerdeplass med 35 poeng, mens Arsenal er på femteplass med 34 poeng. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball fredag, 19. runde:

Arsenal – Liverpool 3-3 (0-1)

Mål: 0-1 Philippe Coutinho (26), 0-2 Mohamed Salah (52), 1-2 Alexis Sánchez (53), 2-2 Granit Xhaka (56), 3-2 Mesut Özil (58), 3-3 Roberto Firmino (71).