Sport

Et nytt proffliv i en klubb som vil ta neste steg

VIF-keeper Guro Pettersen har opplevd Vålerenga både som amatør og semiproff. Det siste smaker best.

VALLE (Dagsavisen): Hun jobber litt i markedsavdelingen i VIF, hun jobber litt som trainee i OBOS, hun er litt keepertrener, men først og fremst vil hun være Vålerengas førstekeeper.

Finsk konkurrent

Men hun vet ikke om hun står i mål fra start i søndagens serieåpning mot Stabæk på Intility Arena.

For hun konkurrerer med finske Tinja-Riikka Korpela som mistet hele høstsesongen i fjor etter armbrudd.

– Det er morsomt med konkurranse, jeg må bare ta den fighten, sier 27 år gamle Pettersen, som gjennom OBOS satsing på kvinnefotballen også jobber noen dager i kommunikasjonsavdelingen på Hammersborg torg.

– Jeg bor jo 20 meter unna, så det er genialt.

– Vålerenga nå kontra for ett år siden?

– Som natt og dag. I fjor følte vi seriestarten kom alt for tidlig, vi var et helt nytt lag der vi knapt kjente hverandre. Nå er atmosfæren og samspillet helt annerledes. Nå lengter vi bare etter å komme i gang selv om vi starter på samme tidspunkt, sier Guro Pettersen til Dagsavisen.

Fem klubber

Som mange andre toppsillere har den opprinnelige Tromsø-jenta vandret innom fem klubber, hun kom til VIF fra Stabæk foran fjorårssesongen, men hun var også VIF-spiller i 2014.

– Den gangen var vi i kjelleren, nå er vi i 5. etasje og atsingen er helt annerledes. Jeg merker også at det er en helt annen prioritering av kvinnelaget i klubben. Og vi har fått en fantastisk arena både for trening og kamp, sier hun.

Vålerenga trener på dagtid tre dager i uka og kvelden på mandager for å tilpasse tilværelsen som er litt forsjellig blant spillerne. Noen er spillere på heltid, andre har jobber og studier ved siden av.

Ambisjonen er å kjempe om medalje.

– LSK er jo den store favoritten, men bak dem opplever jeg det som helt jevnt. Det er ingen lette kamper i Toppserien, og vår utfordring er å bli stabile også mot de antatt svakere lagene. Også vil vi gjerne slå LSK! Barcelona viste jo at det var mulig denne uka. Men jeg håper LSK får suksess i Champions League for det ville kommet hele norsk fotball til gode, sier VIFs keeper.

Nye spisser

Så starter treningen der hun tar øvelsene sammen med sin finske konkurrent.

De to spilte hver sin omgang i den siste treningskampen mot Kungsbacka sist helt (4-0 seier), men Guro startet.

I den kampen markerte den nye spissen Natasha Dowie seg ved å score etter 40 sekunder. Sammen med kamerunske Ajara Njoya er hun lagets nye spissduo.

PS. Vålerenga vant begge kampene mot Stabæk i fjor, 5-0 på Intility og 1-0 på Nadderud.

Slik spilles 1. serierunde:

LØRDAG: 14.00: LSK Kvinner - Kolbotn (LSK-hallen), Sandviken - Røa (Stemmemyren kunstgress), 15.00: Klepp - Avaldsnes (Klepp stadion), Lyn - Fart (Telenor Arena, Fornebu).

SØNDAG: 14.00: Trondheims/Ørn - Arna-Bjørnar (Ørn Arena), 17.00: Vålerenga - Stabæk (Intility Arena).

Mer fra Dagsavisen