kapteiner: Bak fra venstre Christian Grindheim (VIF), Morten Morisbak Skjønsberg,(Stabæk), Roger Risholt (Sandefjord), Per Morten Kristiansen (Haugesund), Joachim Andreas Olsen Solberg (Mjøndalen), Ole Heieren Hansen (Sarpsborg 08), Simen Wangberg (TIL) og Jørgen Horn (Strømsgodset). Foran fra v. Steffen Hagen (Odd), Tore Reginiussen (RBK), Indridi Sigurdsson (Viking), Gudmundur Kristjansson (Start), Ruben Imingen (Glimt) og Frode Kippe (LSK). FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Et lag med bare vinnere

Tippeligastarten er 18 dager unna. På et slikt tidspunkt er det ikke mange som vil rykke ned.

 

ULLEVAAL STADION:  I går var dagen da nesten alle topplagene var vinnere. Sånn er det hvert år når toppfotballen har sitt kickoff.

Enkelte hevder at norsk fotball er på sitt beste fra november til april. Når sesongen endelig kommer i gang, er ikke kvaliteten lenger like stor. Eller for å si det som Strømsgodset-trener David Nielsen uttrykker det:

– Alle sier de har hatt en jævlig fin vinter. Så får vi se da når det handler om tre poeng.

Og på Ullevaal onsdag var det i alle fall ingen som mente de hadde hatt dårlige treninger denne vinteren.


Kickoff

I går var det altså kickoff for eliteserielagene og lagene i 1. divisjon. Hele den over en og en halv times lange sendingen ble direktesendt på TV 2 Sportskanalen.

Her ble spillere og trenere trukket fram på podiet, vi fikk direkteinnslag fra TV 2s nysatsing for året. Christian Paasches bobil fra Falun er omgjort til en rullende fotballbobil med Davy Wathne og Mini som fast inventar. De skal farte land og strand rundt for å lage reportasjer både fra topp- og bredde-fotballen.

Tipsene virret

På en dag som denne er det også tid til å tippe hvem som kommer til å gå til topps. De fleste hadde tydeligvis troen på at Tor Ole Skullerud og hans mannskap i Molde vil ta nok et seriemesterskap.

– Ja, Molde kommer til å avgjøre serien tidlig, så blir det jevnt bak dem, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Dagsavisen.

Godset-trener David Nielsen kjøper ikke den.

– Vi tror Rosenborg tar gullet, er hans faste overbevisning.

Siden februar har Rosenborg spilt sju treningskamper og vunnet seks med en målforskjell på 28–3.

Trent best

En av dem som har vist seg fram som målkåt er Pål André Helland.

– Kravet i Trondheim er gull, sier han.

– Og jeg legger hodet på blokka og sier at det ikke er noe lag som har trent bedre enn oss, legger han til.

VIFs Kjetil Rekdal snakker IKKE om gull.

– Vi er realister, ikke vinnere. Men om noen år kan vi bli det, sier Rekdal til Dagsavisen, når han ser buketten med kapteiner foran seg.

Fortsatt C More

TV 2 ønsker å kjøpe opp fotballkanalen C More og satser nå veldig på eliteserien. Men denne sesongen er det fortsatt C More som vil sende de fleste kampene.

Ellers er det verdt å merke seg at Starts Kristoffer Ajer, 17 år, blir eliteserien yngste kaptein, og at LSKs Frode Kippe går løs på sin 18. sesong i toppserien.