Sport

Et bredt glis om tilstanden

Per-Mathias Høgmo frydet seg. Over treningen. Over nivået. Over gløden.

LILLESTRØM (Dagsavisen): Hvis landslagssjefens kroppsspråk sa noe etter gårsdagens trening på Ullevaal, klarte han å uttrykke det godt på ettermiddagens godt besøkte medietreff på Lillestrøm. Han snakket om en imponerende treningsøkt på en gressmatte som han karakteriserte som en av Europas beste.

– Vi skal ha øverste kvalitet på alt vi driver med. Vi har også fått en gressmatte som gjør at spillerne skal kjenne på at de kommer til en internasjonal storkamp. Det skal være et sportslig løft å komme på landslagstrening, selv om du kommer fra Bundesliga. Og jeg kan konstatere etter tirsdagens trening at vi har mange spillere i veldig god form, sa Per-Mathias Høgmo.

– Hele støtteapparatet gliste etter denne treningen, sa en begeistret landslagssjef.

SE SNAKKIS: Blir det EM på Norge?

Sperringer

Det kunne ingen utenforstående bekrefte ettersom vi ble sendt ut av Ullevaal etter et kvarters oppvarming og det ble hengt opp en presenning i den ene inngangen som kunne gi innsyn.

Men Høgmo og hans apparat filmet hvert spark på ballen og etterpå ble treningen analysert.

– Den som viser noe ekstra kan gjøre det lille som påvirker laguttaket, sier Høgmo.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Forsiktighet

Nå er det «bare» Ungarn som står mellom Norge og et EM-sluttspill i Frankrike neste år. Kampene på torsdag (Ullevaal) og søndag (i Budapest) handler om ingenting annet enn resultat. Som det gjerne gjør med landslag.

Men alle vet at avgjørelsen ikke faller før kanskje nærmere midnatt søndag, ettersom det kan bli både straffesparkkonkurranse og straffespark.

– Vil dette prege den første kampen på Ullevaal, en kamp der det blir viktigst å unngå baklengsmål, spør Dagsavisen.

– Ja, dette er en vanskelig balansegang. Det blir ekstremt viktig ikke å slippe inn mål. Men vi vil angripe med alle de offensive krefter vi har. Men ja, dette er en sentral problemstilling foran den første kampen, svarer han.

LES OGSÅ: Norge har ikke tapt for Ungarn siden 1981

Fysisk lag

Etter nedturen i Roma (1-2 tap) der Norge var 17 minutter fra direkte EM-plass, ser man nå bare muligheter. Det preget også spillerne vi snakket med.

– Vi vet hva det gjelder og vi vil invitere Ullevaal-publikummet med på en dugnad for å få oss til EM, sier lagkaptein Per-Ciljan Skjelbred.

At første matchball ble tapt i Roma, påvirker ikke dette lagets sjanser, ifølge landslagssjefen.

– Vi er fortsatt midt inne i det. Det er en svært offensiv gruppe som strutter autoritet, avslutter Høgmo.

Mer fra Dagsavisen