Nyheter

Ærlig Livingston etter blytung sesongstart for MS: – Jeg er ikke fornøyd med noe

MANGLERUD STAR - STAVANGER OILERS 1-8 (0-2, 1-3, 0-3): Manglerud Star fikk det knalltøft i sesongens første kamp, og tapte 1-8 hjemme mot Stavanger Oilers.

Bilde 1 av 2

Stavanger satt standaren allerede fra første bytt, da Manglerud Star åpnet ishockeysesongen hjemme i Manglerud ishall lørdag. Gjestene fra Rogaland trykka gassen å bånn, og etter sju minutter satt en meget velfortjent 0-1-scoring ved Daniel Bøen Rokseth. Dermed rant det inne jevnt og trutt helt til Ludvig Hoff satte inn 1-8, halvannet minutt før slutt.

Det ga Manglerud Star-trener David Livingston lite å smile for etter kampslutt. Han forklarer deler av overkjørselen med oppkjøringen til laget.

– Vi har ikke spilt nok kamper til å være klare for dette. Det er hardt, og det kommer til å bli tøft de første to ukene. Tempoet må opp, forklarer Livingston til Dagsavisen.

– Hva er du mest fornøyd med?

– Fornøyd …, sukker amerikaneren.

– Hvis jeg skal være helt ærlig så er jeg ikke fornøyd med noe. Når du taper 8-1 kan du ikke være det. Vi kan alle forbedre oss, hele laginnsatsen er for dårlig. Vi må lære oss systemene våre bedre, og da er vi tilbake til at vi ikke har hatt nok kamper, forklarer han.

Forklaring: mange skader - mangler målscorer

Et av de store spørsmålene rundt sesongens MS-lag har vært, og er fortsatt; hvem skal score målene?

Kampen mot Stavanger ga ingen gode svar. MS hadde ikke flust av sjanser, men de hadde et par gode muligheter alene med Henrik Holm. Avslutningene gikk imidlertid høyt over mål, til side for mål, eller rett på Holm.

Et annet problem for MS i oppkjøringen har vært skader og sykdom. Det har tvunget treneren til å rulere mye på rekkesammensetningene. Til sesongens første kamp var de fleste tilbake, men med lite tid sammen.

– Har det vært et problem?

– Det har vært et problem, men vi har hatt de fleste på plass denne uka, men så fikk vi en skade i går, og så blir det endringer igjen, sier Livingston, og referer til Joachim Lunde Hermansen, som måtte stå over premieren.

– Så jeg tror det har ødelagt for oss, ja. Jeg tror vi trenger et par spillere til også, legger han til.

Det er liten tvil om at MS har en del å jobbe med, samtidig er det ingen grunn til å svartmale situasjonen helt, for som Livingston selv sier:

– Vi møtte et godt lag, som kom hit for å spille i dag.

Viktig scoring

MS fikk seg en real kalddusj, men kanskje er det nettopp det som skal til for at de våkner?

– Jeg tror de forstår at vi har mye jobb å gjøre. De har jobba godt denne uka, og vi har lært mye denne uka, men jeg tror denne kampen viser at vi har mer å jobbe med. Spesielt på form og relasjoner, sier han.

Selv om mye så bekmørkt ut for MS denne lørdagen fikk de i hvert fall med seg en scoring. Den kom tre og et halvt minutt før andre periode var over. Da sto det 0-5 på måltavla. Likevel var det viktig å komme i gang med poengsankingen, og årets første ble kreditert Mats Aleksander Henriken, som styrte et skudd fra Christer Simonsen inn bak Henrik Holm.

– Det er viktig bare å få løsna det, så vi får et mål med oss og kan fortsette i neste kamp, sier Manglerud Stars målscorer til Dagsavisen, og fortsetter:

– Viktig å bare få en kasse, spiller ikke noen rolle hvem som har gullhjelmen. Viktigste nå er at vi gjør alt bedre til neste kamp, og tar tre poeng.

Svartmaler ikke situasjonen

Han så imidlertid noen få lyspunkter også i denne kampen.

– Vil jo si at førsteperiode er helt grei egentlig. De kommer jo ut med et høyt press, som vi egentlig burde vært klar over, men vi blir litt bakpå. Vi klarer ikke å reagere og agere i visse situajoner slik at de vinner pucka, og 50/50-situasjonene. Men vi tar oss opp, og de ti siste av førsteperiode skaper vi litt sjanser og får dumpa pucka ned og får pressa litt. Det gjør at vi får litt tid i dems sone, så vi kan skape noe offensivt. Men det var ikke så mye vi skapte sånn sett over hele kampen i dag, forklarer han.

– Hva slags føelse sitter dere igjen med etter dette?

– Denne kampen her er bare å glemme. Vi visste at det skulle bli tøff kamp, Stavanger er et bra lag, men vi har gode spillere vi også. Vi må være klare fra start, og spille 60 fulle minutter.

Neste kamp blir nødvendigvis ikke noe enklere. Torsdag venter Henriksen forrige klubb, og regjerende norgesmester, Frisk Asker i Manglerudhallen.

Henriksen håper man da får se en bedre MS-utgave.

– Det er noen hendelser under kampen som vi gjør bra. Så må vi jobbe med de tinga som ikke var bra i dag. Det defensive som lag, slik at vi kan komme oss samla i angrep. Så gjelder det også å få pucken på mål, med trafikk foran kassa kan alt skje, sier han med spesielt fokus på overtallspill.

Baklengsmål i eget i overtall

For MS fikk en haug av muligheter i overtall, men fikk lite til å stemme, og slet med å komme seg inn i offensiv sone. Slurverte pasninger og uoppmerksomhet ga Stavanger vel så mange gode muligheter som MS i vertenes overtallspill, og knappe fem minutter før andre pause scoret Brady Brassart 5-0, i undertall for Stavanger.

Når MS først kom seg inn i offensiv sone var ikke overtallspillet så gærent, og scoringen til Henriksen kom med en mann mer på isen, men det skjedde alt for sjeldent.

– Vi må skyte mer, og bare legge pucka på mål. De løperne som er i nærheten må krasje på mål mål, og en bak som plukker opp returene, når vi kommer i etablert så er det greit. Men det gjelder bare å komme seg dit da, ler Henriksen.

Også trener Livingston vil ha flere skudd på mål, og mener det er mye å hente i overtallspillet for MS. Han mener også at problemet ligger i å få etablert seg, ikke i det etablerte.

– De har gode spillere, og de gjør det vanskelig, men du har rett; når vi kommer inn der gjør vi en god jobb med å flytte pucken. Vi hadde noen skudd, og noen fine bevegelser, men vi må få flere skudd på mål. Når vi først får det, så gikk det en inn, påpeker han.

Svakt keeperspill

I tillegg til sløve overtall, og svakt defensivt leverte heller ingen av Mangleruds to nysignerte keepere for sesongen. Svenske Oscrar Fröberg fikk sjansen fra start, men ble byttet ut med Ole Morten Furseth på 0-4, like før halvspilt kamp. Men stort bedre gikk det ikke for nordmannen, som også fikk se fire pucker bak seg.

– Keeperne våre hadde en tøff dag, begge to, slår han fast, før oppsummerer kjapt:

– Fortjente vi å vinne i dag? Nei, for vi scorer ikke, men fortjente vi å tape 8-1? Sannsynligvis ikke. Jeg kan ikke si at vi ikke forsøkte, og dette var en bedre prestasjon enn hva vi har vist i treningskampene, avslutter han.

PS. Stavanger står nå med 16-4 i målforskjell på sine to første kamper, etter 8-3 hjemme mot Stjernen torsdag.

Mer fra Dagsavisen